---
Актуально / Суспільство

На Кіровоградщині у День знань стартують одразу два конкурси для школярів

На Кіровоградщині у День знань стартують одразу два конкурси для школярів
1 вересня на Кіровоградщині стартує Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Щаслива дитина – квітуча Україна», який уже другий рік поспіль організовує галерея «Єлисаветград».
На Кіровоградщині у День знань стартують одразу два конкурси для школярів
Як розповів нам власник галереї Микола Цуканов, головна мета конкурсу – це пошук та підтримка талановитих дітей та заохочення їх до заняття художньою творчістю.

Для участі у конкурсі запрошуються всі діти України шкільного віку. Організатори не обмежують ані техніку виконання робіт, ані матеріал, на якому вони виконуються. Не обмежуються і тема та жанр малюнків, виключаються лише теми насилля та війни. Головна умова участі у конкурсі – це самостійне виготовлення малюнку дитиною, без допомоги батьків та педагогів, у форматі не більше ніж 30х40 см.

Як ми вже розповідали, у минулому, 2015 році, більше 760 дітей з багатьох міст України надіслали на конкурс свої малюнки. Тоді, завдяки підтримці художників, письменників, колекціонерів та меценатів понад двохсот дітей отримали заслужені призи, серед них – 42 картини художників. А після підбиття підсумків та нагородження переможців, виставки малюнків учасників конкурсу були організовані галереєю «Єлисаветград» у Швейцарії, Німеччині, Польщі, США, Великій Британії, Болгарії, а також у багатьох містах України.

На Кіровоградщині у День знань стартують одразу два конкурси для школярів

Сподіваються організатори конкурсу, що і в цьому році його учасників очікує не менший успіх. Підведення підсумків конкурсу відбудеться наприкінці листопада, але вже зараз, за словами Миколи Цуканова, конкурс підтримали митці з Харкова, Чернігова та Ровенської області: «Унікальність конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна» полягає у тому, що кожен бажаючий, хто зробить свій внесок до призового фонду, а це може бути картина, книга тощо, автоматично стає членом журі і сам обирає вподобану йому роботу-переможницю. Тож, ми пропонуємо кожному бажаючому увійти до складу журі цьогорічного конкурсу, самому визначити свого переможця та нагородити його своїм призом. Але одразу зауважу, що наш конкурс – поза політикою, тож, ми не приймаємо до конкурсного журі представників жодних політичних сил».

Паралельно з конкурсом малюнків, галерея «Єлисаветград» оголосила і обласний конкурс шкільних рефератів на тему: «Художник, що мешкає поруч». Його призовий фонд передбачає шість грошових премій у розмірі від 200 до 500 гривень для переможців – учнів 6-8 та 9-11 класів.

Усі подробиці про обидва конкурси можна отримати безпосередньо у галереї «Єлисаветград» за адресою: м. Кропивницький, вул. Пашутинська, 36. Контактні телефони організаторів: (050) 20 72 700 – Микола Миколайович Цуканов; (099) 49 04 070 – Ольга Сергіївна Краснопольська.

"ВК" у PDF