Світловодський район
Суспільство

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи
12 квітня роботи талановитих юних світловодських художників – учасників Всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна», в числі інших дитячих робіт з усієї України вирушать до Сполучених Штатів Америки.
Як розповів нам ініціатор і організатор конкурсу – власник Кіровоградської художньої галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов – це вже не перша мистецька посилка з роботами юних художників, яка вирушає за кордон. Так, наприкінці лютого роботи учасників конкурсу були відправлені до Німеччини та Швейцарії, де наразі успішно експонуються в Берліні та Ньоні, а на початку квітня – до Лондону (Англія) та Чикаго (США).

Як зізнався нам Микола Цуканов, ідея проведення подібного конкурсу виникла у нього після проведення навесні 2015 року Світловодського пленеру, під час якого світловодські діти – вихованці ЦДЮТ, мали змогу взяти майстер-класи у досвідчених художників України, та й самі продемонстрували неабиякі художні здібності. Ось тоді, побачивши талановиті дитячі роботи, власник відомої приватної галереї і вирішив приділити більше уваги дитячій творчості. І ні на хвилину не пошкодував, адже на конкурс надійшли дійсно прекрасні роботи юних талантів. «Хочу окремо відзначити світловодських юних художників, які представили на цей конкурс дуже багато гарних робіт. Як на мою думку, Світловодськ є одним із флагманів цього проекту» – наголосив наш співрозмовник.

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи

Усього ж у участь у конкурсі «Щаслива дитина – квітуча Україна» взяли 767 дитячих робіт з 56 міст України. Конкурс тривав з вересня по грудень 2015 року, а його переможці отримали призи від визнаних майстрів пензля.

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи

«Цей конкурс кардинально вирізнявся від інших подібних проектів тим, що в якості журі в ньому виступали професійні художники, – розповідає Микола Цуканов. – Причому, всі вони робили свій внесок у призовий фонд конкурсу у вигляді власних картин, і самі ж вирішували, кому з юних художників віддати свою роботу в якості призу».

По завершенні конкурсу дитячі малюнки залишилися в галереї «Єлисаветград», власник якої вирішив, що світ повинен побачити такі гарні роботи. Тож, домовився про їх експозицію в різних куточках світу, знайшовши українців, готових допомогти в цьому питанні. Серед тих, хто відгукнувся на цей заклик – редактор щотижневого всеукраїнського видання Юхим Мармер та художниця Христина Катракіс.

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи

Зацікавилися дитячими малюнками і болгари – голова обласної громадської організації об'єднання болгар «Нашите Хора» Сергій Осадчий та голова об'єднання громадських ініціатив м.Софія Веселін Сотіров, завдяки яким 20 дитячих робіт вирушили до Болгарії.

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи

Отже, нині у Швейцарії демонструється робота світловодчанки Аліни Гасюк, у Німеччині – нашої землячки Катерини Ткаченко, у Болгарії – Ніколь Голубової та Аліни Гасюк, в Англії – Єлизавети Мельник, а у США – Катерини Ткаченко, Ксенії Сенченко та Лізи Швець.

Малюнки світловодських дітей побачать у США та країнах Європи

На переконання Миколи Цуканова, цей проект має важливе соціальне і навіть політичне значення: «По-перше, ми таким чином популяризуємо Україну. По-друге – дітей, які взяли участь в конкурсі, а найголовніше – демонструємо усьому світові миролюбність нашої країни, адже сто відсотків представлених дитячих малюнків мають позитивний настрій і передають бажання дітей бачити майбутнє нашої країни мирним і щасливим».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF