Олександрівський район
Спорт

Наш земляк Ярослав Горобець успішно виступив у кваліфікації чемпіонату EEVZA серед юнаків (U-17)

Наш земляк Ярослав Горобець успішно виступив у кваліфікації чемпіонату EEVZA серед юнаків (U-17)
У місті Тбілісі (Грузія) завершився кваліфікаційний турнір чемпіонату Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA) (юнаки U-17). На ньому збірна України (головний тренер Володимир Романцов) посіла четверте місце, поступившись 14 березня у матчі за третє місце збірній Російської Федерації з рахунком 1:3 (29:27, 17:25, 10:25, 21:25). У цьому матчі найкращим бомбардиром нашої збірної став вихованець олександрівського волейболу Ярослав Горобець, відзначившись 12 разів. Переможцем турніру стала команда Польщі, яка перемогла збірну Білорусі з рахунком 3-1 (25-21, 25-19, 21-25, 25-20).
Коментуючи підсумки змагань, на офіційній сторінці ГО «Федерація волейболу України» було написано наступне: «Виступи української збірної на змаганнях у Тбілісі залишили двояке враження. З одного боку, вона не використала всі свої шанси (зокрема, у поєдинку з Білоруссю) і саме тому не пробилася на п’єдестал пошани, з іншого – фрагментарно демонструвала волейбол такої якості, який викликав захоплення навіть у суперників. Отже, зрозумілий шлях, яким необхідно рухатися далі, щоби у наступних змаганнях результати ставали ліпшими… Але все одно усім нашим юним волейболістам за старання та самовіддачу слід подякувати. Безсумнівно, нашу країну на турнірі у Тбілісі вони представили досить гідно!»

Ці слова стосуються і Ярослава Горобця – сина і вихованця тренерів Ганни і Олександра Горобців з комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа імені Миколи Іванова» Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області. У збірній України він грає на позиції догравальника. 20 січня цього року йому виповнилось 16 років. Нині він навчається в Дніпрі у Вищому училищі фізичної культури і грає за його команду.

Ярослав Горобець почав займатись волейболом з першого класу. Серед його досягнень – друге місце в чемпіонаті України з пляжного волейболу серед юнаків до 16 років у парі з Микитою Шаповаловим (Нова Каховка, 2020 рік). У складі команди з Дніпра він став переможцем IX відкритого відбіркового обласного турніру з волейболу серед юнаків 2005 року народження пам'яті Г.В. Ніколайчука і володарем індивідуальної нагороди як MVP-гравець (Житомир, 2020 рік). Це не рахуючи перемог на різноманітних волейбольних змаганнях районного та обласного рівнів.

До складу збірної України наш земляк потрапив уперше. Тепер збірну України чекає другий тур кваліфікації, запланований на початок травня.

Василь Білошапка

"ВК" у PDF