Світловодський район
Спорт

Ставидлянські легкоатлети

Ставидлянські легкоатлети
П’ятнадцятирічний Олександр Білавенко і дванадцятирічний Ігор Шеремет — легкоатлети, які живуть у селі Ставидлах Олександрівського району, а тренуються в Олександрівці — у дитячо-юнацькій спортивній школі. Хлопці мають хороші результати і хоч про спортивне майбутнє ще не замислювалися, та дозвілля зі змістом у них завжди забезпечене.
Олександр займається у спортшколі майже два роки, він стрибає в довжину і виконує потрійний стрибок. Ігор бігає, але ще шукає себе, пробуючи тренуватися в інших видах легкої атлетики, бо тільки рік, як розпочав заняття.

Олександр: — Шкільні учителі фізичної культури Андрій Гришин, а потім Вадим Петренко працювали з нами, і ми досягли певного рівня. Захопилися саме легкою атлетикою з моменту перших змагань, коли представляли школу на районних стартах і показали хороші результати. До карантину на вихідні приїздили вОлександрівку, щоб тренуватися на стадіоні під безпосереднім керівництвом тренера Вадима Приймака, а після введення карантину займалися у Ставидлах дистанційно, отримуючи завдання по телефону. Ми тренуємося систематично — щодня, окрім неділі.

На сьогодні моя найбільша перемога — VІІ місце з потрійного стрибка на цьогорічному чемпіонаті України у Луцьку. А найкращий результат — 6 метрів 6 сантиметрів у стрибку в довжину (а стартував я з 4,80) і 13 метрів 42 сантиметри у потрійному стрибку.

Ігор: — Ми дружимо з Олександром, на стадіон виходимо разом. Тренувалися і з бігункою Галиною Руденко, теж зі Ставидел, яка цієї зими стала VІІІ на чемпіонаті України у бігу на 1500 метрів у місті Сумах. Цього року Галина закінчила школу й обрала фах бухгалтера, до речі, її успішні спортивні результати стали бонусом при зарахуванні до навчального закладу у Кропивницькому, тож теперзайматимемося без неї.

Друзі-односельці нас підтримують, але самі у спорт не йдуть, бо для них важко дотримуватися режиму тренувань. Нам теж буває важко, але ми з цим справляємося. Завдяки заняттям спортом у нас з’явилися друзі і в Олександрівці, з якими ми спілкуємося не лише про спорт.

Моя найбільша перемога на сьогодні — ІІІ місце на чемпіонаті області з легкоатлетичного чотириборства, що відбувся минулої суботи, 5 вересня, в Олександрівці. Найкращий результат — у бігу на 800 метрів — 2 хвилини 38 секунд.

Олександр: — Окрім тренувань з легкої атлетики граємо у футбол із односельцями. Слідкуємо за великим футболом, вболіваємо за італійський «Ювентус» і його гравця Кріштіану Роналду. У легкій атлетиці завжди вболіваємо за землячку — відому бігунку Тетяну Мельник, переможницю Європейських ігор у Мінську 2019 року.

Ігор: — Також ходимо на риболовлю. У сільському ставку ловимо карасів, плотву, окунів, коропів. Улов я приношу додому, бо у мене ще є старша і молодша сестри, тож таким чином я допомагаю мамі. А ще граємо в ігри на мобільному телефоні.

Олександр: — Не знаємо, чи будемо спортсменами у дорослому віці, та зараз нам подобається наш спосіб життя. А на змаганнях ми не боремося за перемогу, а прагнемо перевершити свій попередній результат.

Тетяна Юганова
Ставидлянські легкоатлети
Ставидлянські легкоатлети
Ставидлянські легкоатлети
Ставидлянські легкоатлети

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF