Онуфріївський район
Спорт

Кубок пам’яті Миколи Сокура

Кубок пам’яті Миколи Сокура
Стало доброю традицією в День Незалежності України, 24 серпня, проводити футбольні змагання в селі Куцеволівці (Онуфріївський район) за перехідний кубок по футболу в честь пам’яті Миколи Сокура.
Микола Іванович народився в 1949 році. Багато зробив для розвитку спорту в Куцеволівці і особливо для футболу, який він любив. Грав за місцеву команду «Дніпро». Керуючи партійною організацією, а пізніше колгоспом, Микола Іванович робив усе, щоб його команда була сильнішою в районі. Футбольна команда «Дніпро» була двічі чемпіоном району (1979 і 1985 роки), вигравала суперкубок району. На жаль, Микола Іванович рано пішов з життя — у 46 років (1995 рік).
За кубок змагалися п’ять команд ветеранів футболу району: «Нива» (с.Млинок), «Граніт» (с.Деріївка), «Колос» (сел.Павлиш), «Дніпро» (господарі поля) та «Зоря» (с.Попівка). У «Зорі» грали і футболісти «Рубіна» (сел.Онуфріївка). Були ветерани футболу сусідніх сіл і в деяких інших командах. Привітали ветеранів футболу і сказали багато теплих слів про Миколу Івановича сільський голова Любов Перепеляк, голова райдержадміністрації Володимир Гамера, керівник товариства «Колос» Григорій Винник, дружина Миколи Сокура Зінаїда Олександрівна. Були присутні сини Андрій і Сергій. Вони пішли по шляху батька, полюбили футбол і грали за команду «Дніпро». Сини одружені, мають дружин Тамілу і Лілю, які також прийшли подивитися на змагання.

По свистку арбітра розпочалася боротьба за кубок. Тайми були скорочені — по 10 хвилин. Першими вийшли на поле «Зоря» і «Нива». «Зоря» виявилася сильнішою і перемогла з рахунком 2:0. Другими на поле вийшли команди «Дніпро» і «Колос». «Колос» забив пенальті, «Дніпро» зрівняв рахунок — 1:1. Далі серія пенальті. «Дніпро» виграв пенальті з рахунком 3:1. У третій грі «Граніт» змагався із «Зорею» — рахунок нічийний 0:0. У четвертій грі «Граніт» грав з «Нивою» і переміг з рахунком 3:0. У п’ятій грі «Зоря» і «Колос» боролися за третє місце. «Зоря» виграла з рахунком 1:0. В останній, шостій, грі «Граніт» і «Дніпро» боролися за перше місце. Гра була на рівних і закінчилася з рахунком 0:0. У серії пенальті «Граніт» виграв з рахунком 4:3.

Матчі судили арбітри Максим Курка, Максим Малишев і Юрій Чубаров.
Голова райдержадміністрації Володимир Гамера вручив капітану «Граніта» перехідний кубок. Любов Перепеляк вручила грамоти: «Граніту» — за перше місце, «Дніпру» — за друге і «Зорі» — за третє. Кращих футболістів відзначив депутат районної ради Віталій Береза. Він вручив грошову винагороду найстаршому і найдосвідченому футболісту Василю Харченку та кращому голкіперу Юрію Шевченку. Змагання були добре організовані, над цим потрудилися Віталій Береза, Сергій Пугач — голова федерації футболу, Куцеволівська сільська рада, сім’я Миколи Сокура. За народною традицією, Миколу Івановича пом’янули і сказали про нього багато теплих слів.

Владислав Овчаренко
Кубок пам’яті Миколи Сокура
Кубок пам’яті Миколи Сокура
Кубок пам’яті Миколи Сокура
Кубок пам’яті Миколи Сокура

"ВК" у PDF