Олександрівський район
Спорт

Олександрівка приймала найсильніших легкоатлетів Кіровоградщини

Олександрівка приймала найсильніших легкоатлетів Кіровоградщини
На центральному стадіоні імені Миколи Шишки в смт Олександрівка 18 липня провели чемпіонат Кіровоградської області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат. На ньому в 11 видах легкої атлетики з дотриманням всіх санітарних вимог змагалися спортсмени міст Кропивницького, Олександрії, Олександрівського, Олександрійського, Знам’янського, Новомиргородського, Маловисківського районів і Дмитрівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ).
У бігу на дистанцію 400 метрів у дівчат чемпіонкою області стала Каріна Кудря (Мала Виска), друге місце у Вікторії Бондаренко з Олександрівки, а третє – у Євгенії Цизько з Новомиргорода. У юнаків на цій же дистанції найсильнішим був Максим Монастирський з Олександрії, друге і третє місця п’єдесталу пошани посіли відповідно Андрій Ткаченко з Малої Виски та Ярослав Колорей з обласного центру.

На стометрівці з бар’єрами серед дівчат найкращий результат показала Анастасія Олефірова із Дмитрівської ОТГ, другою була Валерія Дмитрашко, а третьою – Олександра Грач (обидві з Кропивницького).

На дистанції 800 метрів серед чоловіків не було рівних Олександру Касяну з Малої Виски. Другим прийшов на фініш Єгор Матвєєв з обласного центру, а третім – Нікіта Баженов з Олександрійського району. У дівчат на вісімсотметрівці чемпіонкою Кіровоградщини стала олександрівська легкоатлетка Марія Краськова. Друге і третє місця вибороли відповідно Єлизавета Луньова з Кропивницького та Вероніка Бойко з Новомиргорода.

Дистанція 1500 метрів серед юнаків виявилася чемпіонською для Андрія Радзевила з Олександрівки. Другий результат тут показав Олександр Константінов з Новомиргорода, а третій – Сергій Вінниченко з Олександрійського району. У дівчат на цій же дистанції перемога усміхнулася теж олександрівці Галині Руденко. Другою на дистанції 1500 метрів стала Єлизавета Куженко з Олександрійського району, а третьою – Даша Миронець з Новомиргорода.

Біг на дистанцію 100 метрів серед дівчат найкраще вдався Владиславі Чернишовій з Олександрівки. Анна Карандуліна та Діана Береза (обидві з обласного центру) показали другий і третій результати. У юнаків стометрівка принесла титул чемпіона області Дмитру Карандукову з Кропивницького. Його земляк Роман Петков фінішував другим, а Сергій Сірьогін з Олександрійського району – третім.
Увесь п’єдестал у бігу на дистанцію 200 метрів у дівчат став кропивницьким. На нього піднялися відповідно Анна Карандукова, Яна Зооро та Катерина Зінченко. У юнаків на двохсотметрівці перше і друге місця у Дмитра Карандукова та Романа Петкова з Кропивницького, а третє у Олександра Біловенка з Олександрівки.

400 метрів з бар’єрами у юнаків приніс найкращий результат Максиму Монастирському з Олександрії. Другим фінішував його земляк Данило Болгаров. У дівчат на цій же дистанції перше місце у Валерії Дмитрашко з обласного центру, а друге – в Анастасії Черевко з Дмитрівської ОТГ.

Напружені баталії точились і у стрибках в довжину. Серед юнаків тут переміг Олександр Біловенко з Олександрівки. Друге і третє місця вибороли кропивницькі спортсмени Микола Волошин та Іван Буліч. У дівчат надалі стрибнула Дарина Тищенко з Олександрівки, випередивши Євгенію Коломоєць та Олександру Скирду з Кропивницького, які показали другий і третій результати відповідно.

У секторі метання списа у дівчат призові місця вибороли Тетяна Шевчук зі Знам’янського району та олександрівки Соломія Іваничко і Лєра Данько. У юнаків чемпіоном області став Артем Касяненко з Олександрійського району.

У штовханні ядра серед юнаків переміг Артур Блажко з Олександрійського району. Чемпіони і призери чемпіонату Кіровоградщини нагороджені медалями і дипломами. Нагороди переможцям вручив перший заступник голови Олександрівської райдержадміністрації Анатолій Каражбей, який протягом усього часу змагань перебував на стадіоні і щиро підтримував спортсменів.
Найсильніші легкоатлети області тепер вирушать на чемпіонат України з легкої атлетики, звісно, якщо на події не вплине епідемія.

Василь Білошапка
Олександрівка приймала найсильніших легкоатлетів Кіровоградщини
Олександрівка приймала найсильніших легкоатлетів Кіровоградщини
Олександрівка приймала найсильніших легкоатлетів Кіровоградщини
Олександрівка приймала найсильніших легкоатлетів Кіровоградщини

"ВК" у PDF