Світловодський район
Спорт

Вітрильні змагання до Дня Конституції України

Вітрильні змагання до Дня Конституції України
На старт відкритого кубку області з вітрильного спорту з нагоди Дня Конституції України 28 червня з яхт-клубу «Кристал», що у Світловодську, вийшли у Кременчуцьке водосховище 12 яхт, щоб подолати дистанцію в 11 морських миль і визначити переможця змагань.
Яхти були поділені на чотири групи — в кожній групі по три суперники. У тонному класі перше місце посіла яхта «Афіна» (капітан Дмитро Ткаченко), у ¾-тонному класі перше місце виборола яхта «Еверест» (капітан Валентин Козярчук), у чвертьтонному класі перше місце посіла яхта «Вега» (капітан Максим Семенов), а в туристичному класі першою стала яхта «Джаз» (капітан Володимир Ільченко). У перегонах відрив між яхтами складав від 30 секунд до 3-5 хвилин.

Переможці вітрильних перегонів були нагороджені кубками, медалями та грамотами, які вручали голова ради Світловодського яхт-клубу «Кристал» Валентин Чорнобай, головний суддя змагань Світлана Юхименко та технічний інспектор Володимир Волков.

Наразі спортсмени вітрильного спорту готуються до наступних змагань у яхт-клубі «Кристал»: 3-5 липня — перший етап кубку Кременчуцького водосховища, 19 липня — перегони, присвячені воїнам АТО. У кінці серпня планується відкритий чемпіонат України.

Альона Зозуля
Вітрильні змагання до Дня Конституції України

"ВК" у PDF