Знам’янський район
Спорт

Турнір з кіокушинкай карате

Турнір з кіокушинкай карате
У селі Суботцях Знам’янського району вперше відбувся турнір початківців з кіокушинкай карате. У змаганнях взяли участь близько ста дітей віком від п’яти до дванадцяти років із Суботців, Кропивницького, Олександрії, Кременчука.
Як розповів президент Кіровоградської обласної федерації кіокушинкай карате Олександр Кузьмін, в області цей вид спорту успішно розвивається вже тридцять років. За цей період тренери підготували 38 майстрів спорту та одного майстра спорту міжнародного класу з міста Олександрії Олександра Касатонова та 78 кандидатів у майстри спорту. В області займається понад 800 дітей та молоді. У Суботцях секцію відкрили восени 2018 року. Спільними зусиллями сільської ради та батьків виділено зал для занять та зроблено ремонт, за підтримки обласної федерації завезено необхідне обладнання. Секцію відвідує близько 60 дітей, тренує юних спортсменів Юрій Мошак.

Турнір тривав близько п’яти годин: діти демонстрували свою майстерність та набуті навички. Суботцівська команда показала хороші результати, здобувши сім визначних нагород. Зокрема, восьмирічний Антон Огир виборов І місце, ІІ місце здобув Богдан Лук’янчиков, а десятирічний Юрій Огир посів ІІІ місце. Серед хлопців 11 років перше місце виборов Назар Халімончиков, ІІ місце — Роман Діковицький. Серед юнаків 12 років перше місце виборов Анатолій Драган, а серед дівчат ІІ місце посіла Діана Коваль.

Переможці отримали грамоти, поздоровлення, а усі учасники і глядачі — шквал емоцій. Так, хвилювалася за свого десятирічного сина Остапа мама Оксана Легка, яка поділилася враженнями від змагань: «Цей турнір по-іншому відкрив для мене синове захоплення карате. Гадаю, що й інші батьки побачили, чого навчилися їхні діти, а учасники випробували свої сили та вміння. А ще хотілося б відзначити, що син займається трохи більше року, але у нього значно покращилося здоров’я, він став зібранішим, розсудливішим, а головне — любить своє захоплення й із задоволенням поспішає на тренування. Вдячна, що така секція діє у нашому селі».

Катерина Матко
Турнір з кіокушинкай карате
Турнір з кіокушинкай карате
Турнір з кіокушинкай карате
Турнір з кіокушинкай карате

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF