---
Спорт

Дзюдо

Дзюдо
7 серпня у Кропивницькому відбувся IV Відкритий Всеукраїнський турнір серед юнаків, присвячений Дню військової розвідки України, участь у якому взяли 250 спортсменів з 11 областей України, які виборювали нагороди у двох вікових групах: серед юнаків 2006-2007 і 2008 років народження. Серед інших участь у турнірі взяли дзюдоїсти Світловодської КДЮСШ №1 (тренер Рудольф Матвєєв) та дзюдоїсти з Олександрівки
(тренер Олександр Шалько).
Вдало виступив дзюдоїст зі Світловодська Данило Щербина (вагова категорія 35 кг), який у першій сутичці переміг спортсмена з Горішніх Плавнів, потім подолав бійців з Дніпра та Одеси, а у фіналі завдав поразки кропивничанину. За яскраву боротьбу Данило здобув золоту медаль і кубок чемпіона турніру. Іншим спортсменам зі Світловодська трохи не вистачило сил, аби стати призерами. Рудольф Матвєєв прокоментував результати так: «Вдячний Данилові за силу волі і бажання йти до перемоги. Участь у цьому турнірі є корисною для всіх моїх вихованців, бо саме тут можна навчитися манері ведення сутички і відпрацювати техніку у повному обсязі».

Данило Атамась з Олександрівки (60 кг), який у двох сутичках переміг бійців з Черкас та Кропивницького, а у третій поступився спортсмену з Горішніх Плавнів, був нагороджений дипломом та медаллю за зайняте друге місце. Олексію та Анатолію Гридньовим стати призерами цього разу не вдалося. Турнір був наповнений патріотичним духом, діти мали нагоду переглянути виставку військової зброї та техніки, яка розміщувалася біля спорткомплексу «Енерго-спорт». Таким чином спортсмени віддали шану захисникам України, які продовжують боронити цілісність держави.

Альона Зозуля
Дзюдо
Дзюдо

"ВК" у PDF