---
Спорт

З любов’ю до футболу

З любов’ю до футболу
Дитяча любов до футболу може перетворитися на переглядання футбольних матчів у телевізорі, а може перерости у добру справу, як це відбулося у Володимира Жебки з Онуфріївщини (крайній ліворуч).
У квітні 1951 року в селі Федорівці Онуфріївського району, в сім’ї колгоспників Сергія Миколайовича Жебки та його дружини Олександри Степанівни народився хлопчик, назвали його Володимиром.

Батьки з ранку до пізнього вечора працювали у місцевому колгоспі «Зоря», а діти після зроблених уроків та робіт по господарству грали у футбол. Замість воріт клали дві цеглини або забивали в землю палки, шкіряний м’яч був хлопцям не по кишені, тому грали гумовим. Після закінчення восьмирічки в Костянтинівці Володимир продовжив навчання в Онуфріївській школі. Після закінчення школи — служба в армії, а далі навчання в автомобільному технікумі. Після отримання диплому Володимир міг працювати у будь-якій організації по ремонту та обслуговуванню автомобілів, але любов до рідної землі покликала його назад — на малу батьківщину.

Одружився, з дружиною Клавою виховали двох доньок: Аліну та Мирославу. Це зараз Володимир Сергійович — голова фермерського господарства «Костянтинівське», а тоді починати доводилося майже з нуля. На сьогодні в господарстві є сучасна техніка та сучасний машинний двір, де створені всі умови для ремонту та обслуговування техніки.

І здавалося, кожна хвилина розпланована, але є в нього одна любов, яку він проніс через усе життя — це футбол. І хоча зараз Володимир Сергійович на поле не виходить, але любить посидіти на трибуні та повболівати за команди.

Раніше у Попівці була досить сильна футбольна команда «Зоря», яку добре знали не лише в районі, але й за його межами. Поступово кількість гравців почала зменшуватися, і команда перестала існувати. Через 18 років Володимир Жебка вирішив відновити «Зорю» і став спонсором команди. Роботи розпочалися з відновлення сільського стадіону. Поле розрівняли трактором, встановили
ворота, висіяли газонну траву, нанесли розмітку. Для Попівки було велике свято, коли відбувся перший матч на новому полі —зустріч між ветеранами футболу сіл Попівки та Зибкового. Відновлена команда другий рік бере участь у районному чемпіонаті з футболу і показує дуже гарні результати: підіймалася в турнірній таблиці на друге місце, випереджаючі сильні команди, які раніше були неодноразовими чемпіонами району.

Свою пристрасть до футболу Володимир Сергійович передав онуку Володимиру. Раніше той грав за дитячу районну команду «Юність», зараз грає за свою «Зорю». А роботи на стадіоні продовжуються, в цьому році біля нього з’явилися вода та вбиральня. У планах — будівництво зручних трибун і приміщення, де команди могли б перевдягатися та прийняти душ після гри.

А найголовніша мрія спонсора — зробити попівську «Зорю» чемпіоном Онуфріївського району.

Владислав Овчаренко

"ВК" у PDF