---
Спорт

Тетяна Мельник допомогла збірній Україні залишитися серед легкоатлетичної еліти

Тетяна Мельник допомогла збірній Україні залишитися серед легкоатлетичної еліти
У польському місті Бидгощі з 8 до 11 серпня включно тривав командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. За результатами 40 видів програми змагань збірна України набрала 225 очок і посіла сьоме місце, зберігши за собою місце в елітному дивізіоні. До складу української збірної входило 50 спортсменів (25 жінок та 25 чоловіків), серед яких і уродженка смт Олександрівка Тетяна Мельник (на фото друга праворуч). Вона виступала в естафеті 4х400 метрів і теж допомогла збірній України зберегти місце серед найсильніших команд континенту.
Український квартет у складі Анастасії Бризгіної, Тетяни Мельник, Катерини Климюк та Анни Рижикової, виграв забіг В, показавши свій найкращий результат сезону — 3 хвилини 29,33 секунди. У загальному заліку серед двох забігів цей час став четвертим і приніс нашій команді 9 очок. Перше місце з кращим результатом сезону в Європі посіли господині змагань — збірна Польщі — 3 хвилини 24,81 секунди. Другий результат у британок — 3 хвилини 27,12 секунди, а третій в італійок — 3 хвилини 27,32 секунди.

А чемпіонат Європи виграли господарі — поляки (345 очок), срібло — у збірної Німеччини (317,50), бронза — у збірної Франції (316,50). Залишають суперлігу чехи, шведи, греки, фіни та швейцарці. Замість них до еліти приходить переможець першої ліги — Португалія.

Василь Білошапка

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF