---
Спорт

Баскетбол

Баскетбол
З 29 квітня до 1 травня включно у Кропивницькому пройшов фінальний чемпіонат всеукраїнської юнацької ба¬скетбольної ліги України серед юнаків 2007 року народження, які грають у дивізіоні А. До фіналу потрапило 4 най¬сильніших команди — «КДЮСШ-Золотий вік» (м.Кропивницький), «Джуніор» (м.Харків), СДЮСШОР №2 імені Бори¬са Литвака (Одеса), «КДЮСШ-Комети» (м.Світловодськ, тренер Володимир Лисак).
Перша гра світловодської команди «КДЮСШ-Комети» відбулася з господаря¬ми і фаворитами фінального чемпіонату — командою «Золотий вік», яка закінчилася поразкою для світловодців — 78:57. Аби реабілітуватися, світловодські спортсмени приклали максимум зусиль у грі з одеськи¬ми суперниками, які, до речі, на голову вище за світловодців і фізично міцніші. Перевага баскетболістів з команди «КДЮСШ-Комети» була до 15 очок, але були нюанси гри, які завадили перемогти, про це розповів тренер Володимир Лисак: «За 4 хвилини до кінця гри мої вихованці продовжили гру вчотирьох, а потім втрьох проти п’яти. Дев’ять баскетболістів прибрали з гри за порушення (52 фолів). І все це за п’ять хви¬лин до кінця матчу, при тому, що одесити мали тридцять порушень». Гра закінчила¬ся з рахунком 70:67. «Мені довелося заспо¬коювати і дітей, і батьків. Усі розводили руками, бо не розуміли, як так вийшло», — ділиться тренер, у якого так і не вийшло після незрозумілої поразки налаштувати дітей на третю гру з харківською командою. Програли харківчанам з результатом 71:49 і посіли у чемпіонаті четверте місце. «Залишилися без медалі, але я впевнений, що ми вже досягли великого результату, опинившись у четвірці кращих команд України», — з гордістю про виконану ро¬боту розповідає тренер світловодських спортсменів. Гравець «КДЮСШ-Комети» Ярослав Кос потрапив у символічну п’ятір¬ку кращих гравців турніру й отримав кубок як кращий центровий. Сам же тренер Володимир Лисак виділив гравця Ярослава Конька, який фанатично змагався усі три гри, при тому, що в одній з ігор отримав травматичний фол і продовжив гру після знеболюючого. Спортсмени готуються до наступних змагань, які відбудуться 24-26 травня у Світловодську. Тренер подякував батькам, які постійно вболівають за дітей.

Також Володимир Лисак поділився новиною про свого вихованця Вадима Калініченка (у минулому баскетболіст КДЮСШ №1 м.Світловодська), який нещо¬давно став чемпіоном у першій лізі у складі команди БК «Di Di Bao» Кам’янця-Поділь¬ського, що обіграла у фіналі збірну команду Житомира.

Альона Зозуля
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол
Баскетбол

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF