---
Спорт

Легка атлетика

Легка атлетика
18 квітня на центральному стадіоні імені Миколи Шишки в Олександрівці відбулись змагання з легкої атлетики в залік спартакіади школярів Олександрівського району.
18 квітня на центральному стадіоні імені Миколи Шишки в Олександрівці відбулись змагання з легкої атлетики в залік спартакіади школярів Олександрівського району. Між собою сперечалися п’ять команд навчально-виховних об’єднань.

В естафеті 4х100 метрів у дівчат перше місце завоювали легкоатлетки Олександрівського НВО № 1, друге – Красносільського НВО, а третє – Олександрівського НВО № 2. У хлопців у цій же естафеті теж перемогли учні Олександрівського НВО № 1. Друге місце вибороли легкоатлети Красносілківського НВО, а третє – Олександрівського НВО № 2.

В особистому заліку переможцями змагань стали Марія Краськова і Андрій Радзивило (біг на 800 метрів), Тарас Канцибер та Ірина Марфула (штовхання ядра), Катерина Єфімова й Олександр Біловенко (стрибки у довжину), Владислава Чернишова і Віталій Зеленько (біг на 100 метрів), Тетяна Негер і Дмитро Петренко (біг на 1500 метрів), Марія Лагно (біг на 200 метрів), Яна Артем’єва й Ігор Коваленко (біг на 400 метрів).

У командному заліку легкоатлетичних змагань перемогли спортсмени Олександрівського НВО № 1. У легкоатлетів Красносільського НВО – друге місце, спортсмени Олександрівського НВО № 2 стали третіми, Михайлівського НВО – четвертими і Красносілківського НВО – п’ятими.

23-24 квітня у місті Кропивницькому проведено чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2002 року народження та молодших. Боротьбу за медалі на ньому вели 738 учасників з 24 областей України та міста Києва.

Спортсмени Олександрівського району на цих змаганнях теж досить успішно випробували свої сили. Відразу дві медалі завоював Ростислав Махиня. Він був другим у бігу на 1500 метрів і третім на дистанції 3000 метрів. До десятки найсильніших легкоатлетів України ввійшли Дмитро Петренко у бігу на дистанціях 3000 і 1500 метрів та Віра Герун у бігу на 3000 метрів.

Василь Білошапка

"ВК" у PDF