---
Спорт

Футбол. Приз пам’яті Василя Кубанова

Футбол. Приз пам’яті Василя Кубанова
За цей перехідний приз футбольні команди Онуфріївського району змагаються щороку. Цього року змагання відбулися 30 березня.
Змагатися за приз в село Камбурліївку Онуфріївського району приїхали 12 команд району: «Старт» — команда з Вишнівців, «Рубін» з Онуфріївки, «Нива» з Млинка, «Чайка» з Успенки, «Труд» з Павлиша, «Дніпро» з Куцеволівки, «Зоря» з Попівки, «Колос» — друга команда з Павлиша, «Метеор» із Зибкового, «Граніт» з Деріївки, «Оріон» з Вишнівців і «Темп» — місцева команда. Після жеребкування головний суддя змагань, ветеран спорту Сергій Скальський оголосив умови проведення змагань. Футболістам розповіли про Василя Кубанова. Василь Іванович Кубанов проживав в селі Камбурліївці, тяжко хворів, лікарі навіть встановили йому другу групу інвалідності. Але завдяки заняттю гирьовим спортом він одужав і зміг досягти значних спортивних результатів — став майстром спорту.

Команди поділили на дві групи по 6 команд і кожну групу поділили на дві підгрупи. Переможці з кожної підгрупи будуть боротися за вихід у фінал.

Першими зустрілися на полі Камбурліївки «Дніпро» і «Старт». Вони зіграли 2 тайми по 15 хвилин і закінчили гру з рахунком 0:0. Недавно створена команда «Зоря» перемогла «Труд» з хокейним рахунком 6:0. Місцевий «Темп» програв команді «Дніпро» з рахунком 0:1. «Нива» і «Труд» зіграли з рахунком 0:0, «Темп» переміг «Старт» з рахунком 1:0. У «Зорі» і «Ниви» нічия — 1:1. У півфінал вийшли «Зоря» і «Дніпро». «Зоря» перемогла з рахунком 3:0. На стадіоні у Павлиші першими зустрілися «Чайка» і «Рубін». Рахунок залишився 0:0. «Граніт» переміг «Оріон» з рахунком 4:0. «Метеор» виграв у «Оріона» з рахунком 2:0. «Чайка» перемогла «Колос» з рахунком 2:0. «Метеор» і «Колос» зіграли з рахунком 1:1. «Рубін» переміг «Колос» з рахунком 1:0. «Граніт» і «Чайка» змагалися за вихід у фінал. Рахунок був 0:0, а по пенальті перемогла «Чайка». Команди, які грали на стадіоні у Павлиші, повернулися в Камбурліївку. «Граніт» і «Дніпро» боролися за третє місце. За порушення арбітр назначив пенальті. Цей гол і дав можливість команді «Дніпро» отримати третє місце. І найцікавішою була гра за приз. За нього боролися команди «Чайка» і «Зоря». Після двох таймів рахунок 0:0. Почалася серія пенальті. З невеликою перевагою приз Кубанова виборола успенська «Чайка». Друге місце — попівська «Зоря», а третє — куцеволівська команда «Дніпро».

Капітани команд отримали грамоти та грошові премії від Камбурліївської сільської ради. Сільський голова Сергій Крутько вручив команді «Чайка» приз. Грамотою та грошовою премією нагородили голкіпера «Чайки» Олександра Євдокименка як кращого футболіста. Грошову премію отримав головний арбітр Сергій Скальський. Уболівали за свої команди: за «Темп» — сільський голова Сергій Крутько, за «Зорю» — Тетяна Селегей і за «Рубін» — селищний голова Леонід Пивовар. Після змагань для футболістів та вболівальників був проведений поминальний обід. Була смачна юшка, яку приготував Олександр Бичков. Наступна гра — за приз Едуарда Удода.

Владислав Овчаренко

"ВК" у PDF