---
Спорт

Туристичний сезон у Тарасівці присвятили пам’яті Андрія Чаловського

Туристичний сезон у Тарасівці присвятили пам’яті Андрія Чаловського
Обласний туристичний сезон 2019 року відкрили у селі Тарасівці Новгородківського району. Серед школярів та гуртківців закладів області 14-16 березня провели 27-і змагання з пішохідного туризму в закритих приміщеннях, а 17 березня – 32-ий чемпіонат Кіровоградської області зі спортивного орієнтування.
Присвятили змагання пам’яті колишнього інструктора з туризму і керівника гуртка КЗ «Кіровоградський обласний центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» Андрія Чаловського, який передчасно пішов з життя в січні цього року.

14-16 березня змагання проводили у спортивній залі Тарасівської філії «Новгородківський навчально-виховний комплекс імені заслуженого вчителя України Павла Козуля «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Новгородківської районної ради. Завітало понад 160 учасників — 40 команд з Кропивницького, Олександрії та Долинського, Знам’янського, Олександрівського районів, Бобринецької та Соколівської ОТГ та інші. Команду господарів Новгородківського району представляло село Тарасівка. Результати вихованців В’ячеслава Скорохода з Тарасівки: Софія Ігнатенко та Олексій Середа одержали тріумфальну перемогу у змішаних зв’язках — І місце, також вони найкраще опанували подіум. У жіночих зв’язках молодшої групи перемога за Анною Громовою та Юлією Данечко. У молодшій віковій групі зайняли ІІІ місце Ольга Жовніренко і Олексій Семікін. Серед чоловічих зв’язок старшої групи І місце посіли Володимир Волошин та Василь Семікін. Команда-господар посіла І місце на смузі перешкод у старшій групі. Команду Олександрівського району представляв Руслан Правосудько. Його спортсмени Владислав Бульбак та Андрій Бондар у категорії чоловіки молодшої групи посіли ІІ місце.

17 березня у спортивному орієнтуванні ІІ місце вибороли Владислав Бульбак та Богдана Гонтар (тренер Руслан Правосудько).
Від команди села Тарасівки (тренер В’ячеслав Скорохід) призові місця дісталися: І місце — Олексій Середа, Софія Ігнатенко, Поліна Троцька, Олександр Ярижко; ІІ місце — Анна Громова та Володимир Волошин.

Світловодськ представляла збірна команда Центру дитячо-юнацької творчості та Центру військово-патріотичного виховання. Усі пройшли дистанцію залежно від віку, призові місця посіли: Захар Бабіч та Михайло Черевик — ІІ місце. Останній спортсмен програв першому місцю у розриві 13 секунд. Марія Романюк зайняла ІІІ місце. Тренерка світловодських спортсменів Наталія Кімбірська розповіла: «Після зими усім діткам важко прийти у належну форму, але з часом усі спортсмени у результатах підтягнуться. Після змагань провели з дітьми аналітичну роботу, аби розібрати їх шлях і пояснити питання, що виникали під час змагань».

Переможці нагороджені медалями, дипломи та кубками управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації та Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», а також отримали призи від спонсорів змагань.

Альона Зозуля

"ВК" у PDF