---
Спорт

«Локо» виграв "Кубок зірок 2018"

«Локо» виграв "Кубок зірок 2018"
28- 30 грудня у Кропивницькому відбувався турнір «Кубок зірок-2018» з футзалу.
У турнірі брали участь вісім команд, що були поділені на дві групи. Так, у першій групі А грали ФК «Новоукраїнка» (м. Новоукраїнка), «Металург» (Соколівська ОТГ), «Альянс» (м. Кропивницький) та «Фаворит» (м. Кропивницький). За підсумками групового етапу змагань, що проходив 28-29 грудня, до півфіналу з групи А вийшли «Альянс» і «Металург», які посіли відповідно перше та друге місця. ФК «Новоукраїнка» у матчі престижу переміг «Фаворит» і посів третє місце у групі.

У групі Б грали такі команди: ФК «2005» (м. Кропивницький), «Арсенал» (м. Кропивницький), «Дніпро-Кіровоград» (м. Кропивницький) та ФК «Локо» (Знам’янка). До півфіналу від цієї групи вийшли ФК «2005» та ФК «Локо». Відзначимо, що команда «Локо» всі свої три матчі перемогла і посіла перше місце. ФК «2005» був другим, програвши в дуже напруженому матчі «Локо» (2:5).

30 грудня ж у спортивному залі «Енергоспорт» відбулися півфінали, матч за третє місце та фінал. У першому півфінальному матчі зустрічалися дві амбіційні кропивницькі команди, старожили даного турніру – «Альянс» та ФК «2005». Перша половина зустрічі виявилася досить напруженою. «Альянс» завдяки голу Еміля Мустафаєва вийшов вперед. Наприкінці тайму Ігор Загальський зрівняв рахунок. Після перерви Ігор Загальський, В’ячеслав Головченко і Віталій Кулик зробили рахунок 4:1 на користь ФК «2005». Далі ця команда зуміла на класі довести матч до перемоги (7:2) і вийшла до фіналу турніру.

В іншому півфіналі була більш напружена гра. Богдан Боровський вже на другій хвилині матчу вивів вперед «Локо». Суперник зумів не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед – допоміг дубль В’ячеслава Гелевера. У другому таймі матчу Максим Корчинський зрівняв рахунок у матчі, але вже у наступній атаці «Металург» знову вийшов вперед – відзначився Данило Фальковський. Та все ж команді з Кропивницького району не вдалося втримати переможний рахунок – «Локо» проявив характер і святкував вольову перемогу. Перемогу «Локо» принесли два реалізовані пенальті Богданом Боровським – 4:3.

У матчі за третє місце інтрига трималася до 17-ої хвилини матчу. Команди йшли нога в ногу, демонструючи результативну гру з початку зустрічі. При рахунку 3:2 на користь «Альянсу» до розіграшу кутового підключився голкіпер команди Роман Травкін і в один дотик переправив м’яч у сітку воріт «Металурга» – 4:2. Цей епізод став, схоже, переломним у цьому матчі, і далі «Альянс» заграв більш вільно. У другому таймі матчу «Альянс» довів рахунок до розгромного – 10:5. У складі переможців Єгор Кривошей оформив покер. Тож у підсумку «Альянс» став бронзовим призером турніру.

У вирішальному матчі турніру зустрілися «Локо» та ФК «2005». Ці команди вже зустрічалися у першому турі змагань, і тоді сильнішою була команда «Локо». Тож ФК «2005» бажав взяти реванш за ту поразку та виграти трофей і з перших хвилин почав грати «першим номером». «Локо» ж побудував грамотну оборону власних воріт. За територіальної переваги ФК «2005» небезпечні моменти були в обох команд. На 5-ій хвилині матчу ФК «2005» врятувала штанга їх воріт після удару Олега Синьогуба. На восьмій хвилині команди обмінялися влучаннями у штангу воріт – не пощастило В’ячеславу Головченку і Дмитру Хорольському. Через дві хвилини В’ячеслав Головченко не реалізував вихід один на один з голкіпером «Локо». І вже за мить спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Максим Гедерим поцілив у ближню дев’ятку воріт ФК «2005» – 1:0. Через чотири хвилини «Локо» подвоїв рахунок: Олег Синьогуб результативно замкнув передачу Олександра Сафонова на дальній штанзі воріт. А в наступній атаці «Локо» зробив рахунок 3:0 – Максим Гедерим пробив у ближній кут воріт і це стало несподіванкою для голкіпера ФК «2005». На початку другого тайму матчу, коли ФК «2005» не грав з 5-им польовим гравцем, «Локо» вдалося забити четвертий м’яч – і знову голкіпер ФК «2005» не виручив. У подальшому до завершення матчу ФК «2005» грав з 5-им польовим гравцем. І вже наступної хвилини Артем Замніус з передачі Тараса Чемериса один м’яч відіграв. Через 5 хвилин «Локо» відновив перевагу у чотири м’ячі – Богдан Боровський замкнув передачу Олександра Сафонова. Через пару хвилин Тарас Чемерис програв дуель голкіперу суперника. Завдяки влучним ударам Артема Замніуса і Олександра Кочури ФК «2005» скоротив відставання до двох м’ячів. Останню крапку в матчі поставив на останній секунді зустрічі Богдан Боровський, який став кращим бомбардиром турніру (забив 13 м’ячів). Також варто відзначити хорошу гру голкіпера «Локо» Сергія Панібратця, який кілька раз виручив свою команду. Матч завершився з рахунком 6:3 на користь команди «Локо». Тож «Локо» став переможцем турніру, ФК «2005» – срібним, а «Альянс» - бронзовим призерами.

Перемогу на турнірі у складі «Локо» здобули: вихованці знам’янського футболу Олександр Сафонов, Максим Корчинський, Андрій Марущук і Олександр Савін, вихованці олександрійського футболу Богдан Боровський, Дмитро Хорольський і Дмитро Рудик, вихованці кропивницького футболу Сергій Панібратець та Максим Гедерим, а також вихованець черкаського футболу Олег Синьогуб.

Організатором змагань була громадська спілка «Кіровоградська обласна федерація футболу» (керівник Віктор Анатолійович Безсмертний).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF