Світловодський район
Спорт

Велосипедний сезон завершився фіналом Кубку України з велокросу

Велосипедний сезон завершився фіналом Кубку України з велокросу
Завершенням велосипедного сезону завжди був фінал Кубку України з велокросу. Цей старт є традиційним і для вихованців Світловодської КДЮСШ.
На цій гонці від нашого міста було представлено 9 спортсменів різних вікових категорій: Надя та Катя Сокур, Кривонос Ігор, Довгонюк Андрій, Сухаренко Ярослав, Гладкий Антон, Ружин Рома, Романюк Андрій та тренер Пустовіт Антон.

Велосипедний сезон завершився фіналом Кубку України з велокросу

Вже шостий рік поспіль організатор олександрійських змагань (Юрій Пастушенко) радує спортсменів новими ділянками та технічними елементами. Саме ця траса вважається найкращою в Україні, вона дає змогу учасникам продемонструвати не лише фізичну витривалість, але і технічні якості спортсмена.

В перший день учасників чекали два види програми: індивідуальна гонка на час (розділка), та естафетна гонка. У роздільці Кривонос Ігор та Довгонюк Андрій зайняли друге та третє місце відповідно, поступившись лише спортсмену з Кіровограда. А от Сокур Катерина у своїй категорії була переможницею заїзду.

В естафетній гонці команда Світловодська (з чотирьох вихованців) впевнено лідирувала, але технічні тонкощі велокросу не дозволяють виступати на гірських велосипедах. Один з представників Світловодська був поза технічним регламентом і команду Світловодська поставили поза конкурсом… нажаль, змагального інвентарю на всіх не вистачає. А от жіноча збірна Світловодська та Олександрії зайняли друге місце, поступившись лише команді Кіровограда. Пустовіт Антон в обох видах фінішував другим.

На другий день змагань, учасників чекав найпрестижніший вид велокросу – групова гонка. В ній Пустовіт Антон став переможцем, залишивши позаду діючого чемпіона України цього року, кіровоградця Артема Шевцова. У наймолодшій віковій категорії (20 учасників) перше, друге, та третє місце зайняли наші вихованці, відповідно: Кривонос Ігор, Довгонюк Андрій і Сухаренко Ярослав. Більш приємнішого результату для тренера годі й уявити. Антон Гладкий був сьомим, Ружин Роман – восьмим, Андрій Романюк фінішував десятим. У дівчат Сокур Катерина підтвердила не випадковість золотого здобутку розділки і в груповій гонці підтвердила свій успіх золотом. Надія Сокур закінчила гонку з п’ятим результатом.

Тож, кінець змагального сезону для вихованців скінчився на дуже позитивній нотці. Далі нас чекає довга тренажерна зима і нові успіхи в наступному сезоні! Щиро дякуєм Сергію Сокуру за допомогу у транспортуванні, а також організаторам за чудове спортивне свято.

До зустрічі в наступному році!

"ВК" у PDF