Новгородківський район
Спорт

Тріумф збірної з панкратіону

Тріумф збірної з панкратіону
З 1 по 3 грудня у місті Будапешт (Угорщина) проходив фінал Кубку світу з панкратіону (вид спорту, що входив ще до програми Олімпійських ігор Давньої Греції, який поєднує в собі елементи боротьби і кулачного бою).

16 країн світу (Німеччина, Франція, Португалія, Угорщина, Італія та інші) та більше 1500 учасників від 8 до 60 років боролися за головні медалі. До речі, з пострадянських країн Україна була єдиною.

Тріумфальною стала участь у змаганнях збірної Кіровоградської області: 51 золота, 23 срібних та 7 бронзових медалей. Спортсмени у категорії до 16 років брали участь у розділах греплінг, ноу-гі та у поєдинках з легким контактом. Дорослі брали участь у цих же розділах, а також у розділі гі.

Зустрічали своїх переможців —членів збірної і Новгородка та Знам’янка. У шести спортсменів з Новгородки 15 золотих, 2 срібних та 1 бронзова медалі. У категорії дорослі абсолютними чемпіонками стали Яна Надейко та Анна Манзік (тренер) — вони завоювали золото в усіх версіях. У категорії до 16 років Юлія Недеря виборола три золотих медалі, Яна Бондарчук 2 золотих і одну бронзову медаль, Данило Олійник — 3 золота, Єгор Демочко — 2 срібла. У двох знам’янчан 1 золота і 3 срібні медалі. У категорії до 16 років Володимир Скрипник виборов по одному золоту і сріблу, а Максим Матвєєв — 2 срібла.

«Ми посіли друге загальне командне місце, поступившись господарям, та це лише тому, що їх було більше кількісно», — наголосив голова федерації панкратіону Кіровоградської області Олег Вєтров.

"ВК" у PDF