Світловодський район
Спорт

«Сильна нація» — під такою гучною назвою у Світловодську пройшов спортивний турнір

«Сильна нація» — під такою гучною назвою у Світловодську пройшов спортивний турнір
Його метою стало залучення мешканців міста до здорового способу життя за допомогою спортивних змагань, причому на основі народних традицій.
Організатором заходу виступив Світловодський цивільний корпус "Азов" за підтримки Федерації силових видів спорту "Легіон", а його учасниками стали спортсмени з Кременчука, Чигирина, Світловодська та Світловодського району.

Перед початком змагань учасників та вболівальників вітали організатори та численні гості, серед яких були і бійці полку Національної гвардії України "Азов" та представники ПП "ВКіК".

Урочистості з нагоди відкриття турніру розпочалися парадом учасників, спортсмени під оплески присутніх вишикувалися в готовності продемонструвати свої вміння та навички.

Їм довелось випробувати свої сили у різних змаганнях — з армреслінгу, жиму штанги лежачи на кількість повторів та підняття гирі вагою двадцять чотири кілограми. Впродовж свята спортсмени демонстрували не лише силу. Вони предстали перед глядачами і як справжні патріоти своєї Батьківщини, які знають і поважають українські народні традиції. Вихованці військово-патріотичного клубу хортингу "Козак" зі справжнім українським колоритом влаштували на спортивній сцені видовищний виступ, який не залишив байдужим нікого і став по-справжньому приємним дарунком для всіх присутніх.

Про перебіг та результати змагань розповів президент Федерації силових видів спорту "Легіон" Євген Рахімбердієв: "Турнір пройшов на високому рівні. В абсолютній категорії з жиму лежачи перше почесне місце посів Віталій Цвень (м. Світловодськ), з армреслінгу та підняття гирі — Сергій Калініченко (м. Кременчук)".

Учасники змагань та переможці в різних категоріях були нагороджені грамотами, медалями та отримали призи від спонсору заходу — ПП "ВКіК". Директор підприємства Денис Назімов впевнений, що підтримувати спортсменів — справа дуже почесна: "Ми не випадково підтримуємо саме такі заходи. Будь-який спорт формує в людях прагнення розвиватися і добиватися кращого. Воля до перемоги дуже близька по духу нашого підприємства. Підтримуємо спортсменів, які долають перешкоди і знають, що успіх — це не випадковість, а результат сумлінної щоденної праці. Ми вносимо свій внесок у розвиток фізкультури і спорту в місті, а отже сприяємо оздоровленню нації".

Євген Рахімбердієв подякував Денису Назімову за постійну підтримку і допомогу спортсменів та за сприяння розвитку спорту у нашому місті: "Безумовно, спонсорська підтримка ПП "ВКіК" — це крок, що слугує благородній меті — популяризації спорту в нашому місті. Надаючи допомогу, Ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даруєте радість та надію, віддачу себе дітям та молоді, які потребують повсякденного піклування і уваги".

Впродовж свята світловодські дітлахи мали можливість написати листа та передати свої малюнки для бійців, які наразі знаходяться в зоні АТО. Для наших воїнів свої подарунки підготували і учні ЗОШ №2.

"ВК" у PDF