Знам’янський район
Спорт

У Богданівці відбувся Кубок пам’яті Сергія Шпинюка

У Богданівці відбувся Кубок пам’яті Сергія Шпинюка
30 квітня у селі Богданівка (Знам’янський район) відбувся розіграш Кубка пам’яті Сергія Шпинюка.
Згадаємо про Сергія Шпинюка. Народився він 23 серпня 1951 року у селі Богданівка. Навчався у місцевих загальноосвітніх школах №2 і №1. У подальшому закінчив Кіровоградський машинобудівний технікум та факультет фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету. З 70-х років минулого століття Сергій Петрович працював інструктором по спорту у колгоспі «Родіна» (с. Богданівка). У 80-х роках Сергій Шпинюк став тренером районної спортивної школи. Він є одним з засновників футбольної команди «Промінь» (Богданівка). «Базою зародження команди був Водний провулок у селі Богданівка. Майже у кожній хаті було по 2-3 хлопці. Ці хлопці організовували змагання між собою. І в подальшому створили команду, яка у 1968 році дебютувала на районних змаганнях. А через кілька років «Промінь» виграв чемпіонат району та дебютував на Першості Кіровоградської області. Кожна констатувати, що «Промінь» розпочинав свій шлях з дворового футболу», - згадує брат Сергія Шпинюка, Іван Петрович.

Сергій з початку створення команди був її капітаном. Піклувався у команді не лише про гру, мікроклімат, тренувальний процес, а виконав адміністративну роботу. Відзначимо, що Сергій Петрович жив не лише футболом, а й приділяв увагу іншим видам спорту. Під його керівництвом грали команди у волейбол. Він створив жіночу команду з хокею на траві, яка грала і на Всеукраїнському рівні.

30 квітня всі, хто зібрався на стадіоні у Богданівці, вшанували пам'ять Сергія Шпинюка та інших 20 гравців команди «Промінь», яких вже немає з нами.

Був проведений матч ветеранів між командами сіл Богданівка та Цибулеве. Зустріч розпочалася з символічного удару по м’ячу внука Сергія Шпинюка Іллі.

У Богданівці відбувся Кубок пам’яті Сергія Шпинюка

Було цікаве протистояння команд двох сіл. У першому таймі матчу Едуард Кравчик з лінії штрафного майданчику точно пробив у лівий кут воріт – м’яч від штанги воріт влетів у сітку. До перерви богданівці мали кілька шансів зрівняти рахунок, але не скористалися ними. Після перерви господарі зрівняли рахунок. Після помилки голкіпера гостей нападник богданівців Олександр Довженко підхопив м’яч і влучно пробив у дальній нижній кут воріт. У подальшому господарі мали ще кілька можливостей для взяття воріт, але підводила влучність. У складі гостей міг забити м’яч Едуард Кравчик, але зі штрафного не переграв голкіпера. Доля переможця матчу визначалася у серії післяматчевих пенальті – футбольна фортуна посміхнулася команди з Цибулевого – 6:5. З рук дружини Сергія Шпинюка Наталії Аркадіївни капітан гостей Валентин Русін отримав перехідний Кубок пам’яті Сергія Шпинюка.

У Богданівці відбувся Кубок пам’яті Сергія Шпинюка

У Богданівці відбувся Кубок пам’яті Сергія Шпинюка

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF