Світловодський район
Спорт

«Спарта» — срібний призер!

«Спарта» — срібний призер!
24-26 березня в м. Умань Черкаської області відбувся IV Всеукраїнський турнір з футболу серед юнаків 2004-2005 років народження, у якому взяла участь й команда зі Світловодська ФК «Спарта» КДЮСШ №1 (тренер Андрій Скворцов).
Загалом у турнірі взяли участь 8 команд, що були розподілені на дві групи. Світловодські футболісти грали у групі з командами: ФК Чорноморець м. Одеса, ФК Чорноморськ м. Іллічівськ, ДЮСШ м. Умань.

Стартували світловодські футболісти з перемоги: у перший же день змагань «Спарта» обіграла одеський Чорноморець з рахунком 5:0. У другий день змагань світловодці спочатку обіграли суперників з Іллічівська — 2:0, а потім і господарів поля, забивши у ворота ДЮСШ м. Умань 3 м’ячі, не пропустивши у свої жодного. Такі результати дали змогу «Спарті» вийти у фінал і боротися за перше місце.

За словами Андрія Скворцова, у фіналі світловодська команда зустрілася з командою ФК "Полісся" м. Житомир, де через суддівську помилку поступилася суперникам 2:0. У результаті Світловодська ФК «Спарта» КДЮСШ №1 посіла 2 місце.

"Цього разу ігри проходили на все поле, тож нашим гравцям трохи не вистачило фізичних можливостей. Крім того, через помилку судді за 9 хвилин до кінця матчу були поставлені пенальті у наші ворота, що вплинуло як на фізичний стан, так і на моральний дух гравців, а також на результат гри, адже хлопці навіть не мали часу відігратися", — прокоментував Андрій Скворцов.

Кращим гравцем турніру визнали футболіста ФК «Спарта», нападника Артема Криворучка, який під час ігор забив 6 м’ячів. Також Андрій Скворцов відзначив ще двох світловодських гравців: захисника Михайла Мельниченка та капітана команди Артема Стельвагу, який добре відстояв у воротах.

"Під час змагань світловодські футболісти здобули важливий досвід, адже цей турнір є підготовчим етапом до чемпіонату області з футболу, який розпочнеться у середині квітня. Але прикро те, що спортсменам доводиться за власні кошти їздити на змагання, хоча саме завдяки успіхам у спортивній та культурній сферах прославляється наше місто", — наголосив тренер. До речі, саме «Спарта» минулого року стала срібним призером на чемпіонаті України з футзалу, тож побажаємо подальших успіхів нашим спортсменам!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF