Знам’янський район
Спорт

Спортивна Масляна у Знам'янці

Спортивна Масляна у Знам'янці
Досягненнями і перемогами відзначали Масляну спортсмени Знам'янки, адже минулі вихідні були насичені цікавими спортивними подіями, які оцінили і спортсмени і вболювальники.
У суботу, 25 лютого у спортивному залі КДЮСШ, відбулася Першість міста з гандболу серед чоловіків, де змагалися команда ГК «Локомотив», команда «Локомотивне депо» та команда старшої групи юнаків «КДЮСШ».

Для тих, хто вболюває за гандбол у нашому місті, зовсім не дивина, що ігри проходять напружені, насичені цікавими моментами, і, не дивлячись на спортивний азарт і волю до перемоги, на дуже оптимістичній ноті. Так було і цього разу. Звичайно, що юнакам «КДЮСШ» нелегко було змагатися із дорослими спортсменами-ветеранами, і якщо в першій грі, з командою «Локомотивне депо», хлопці програли з рахунком 14:27, то граючи з ГК «Локомотив», поступилися лише одним голом – 13:14.

У фінальній грі «Локомотивне депо» перемогло ГК «Локомотив» з рахунком 20:11, виборовши впевнену перемогу.

Команду-переможицю представляли: Дзиґа Сергій, Кураєв Віктор, Безребрий Валерій, Нежибецький Родіон, Щупка Сергій, Ліннік Валентин, Чмир Костянтин, Дем’яненко Віталій, Туманов Дмитро.

Відзначено і кращіх гравців Першості, ними стали: Ліннік Валентин («Локомотивне депо»), Щава Віктор (ГК«Локомотив») та Норов Антон (КДЮСШ).

Зазначимо, що обслуговували матч судді національної категорії Володимир Дзига і Андрій Туманов.

26 лютого відбулися фінальні ігри Першого чемпіонату міста та району з футзалу серед ветеранів (35 років і старші). Змагання проходили 11-12 та 18-19 лютого і фінішували у неділю. Перемогу і почесний кубок виборювали команди: «Локомотив» (Знамянка), «Будівельник» (Знам'янка), «Нива» (Цибулеве), «Промінь» (Богданівка), «Старт» (Іванківці), «Граніт» (Суботці).

Приємно, що призові місця вибороли Знам`янські команди – «Будівельник» ІІІ місце, та «Локомотив» - І місце. ІІ місце гідно виборола команда з Цибулевого «Нива».

Варто зауважити, що протягом чемпіонату, гравці команди «Локомотив» (тренер – В.Лень), забили 49 голів, що свідчить про високий рівень підготовки спортсменів-ветеранів.

Вітаючи переможців, голова федерації футболу міста Знам'янка В.О.Лень відзначив, що команда складається з гравців, які варті поваги, зокрема: О.В.Шмалько – бронзовий призер чемпіонату СРСР серед залізничників, чемпіон України серед залізничників, неодноразовий чемпіон Одеської залізниці, чемпіон області, володар кубку області; Е.Г.Кравчик – бронзовий призер чемпіонату СРСР серед залізничників, чемпіон України серед залізничників, неодноразовий чемпіон Одеської залізниці, чемпіон області, володар кубку області, гравець команди «Амур» (Благовещенське) та СКА Хабаровськ; А.В.Савіцький – чемпіон України серед залізничників, неодноразовий чемпіон Одеської залізниці, чемпіон області, володар кубку області, гравець команди «Чорноморець» (Одеса); С.Муранов, Ю.Ракін, О.Григорьєв, В.Озеряний, В.Дюжев – чемпіони області, а також – універсальні та перспективні гравці – В.Наливайченко та В.Безребрий. Звичайно, з такими гравцями перемоги не уникнути!

За підсумками гри визначено кращого воротаря – Анатолія Головатенка («Нива» Цибулеве), кращого захисника – Віктора Дмітрієва («Промінь» Богданівка), кращим гравцем чемпіонату визнано Едуарда Кравчика («Локомотив» Знам`янка).

Змагання і з гандболу і з футболу проходили за підтримки міського голови С.І.Філіпенка, та за участю відділу молоді, спорту та охорони здоров`я (нач. Р.Ладожинська). Під час нагородження міський голова висловлював сподівання, що гарні спортивні традиції Знам`янщини будуть успадковуватись, молодь має брати приклад з ветеранів, що гідні представляти наше місто на різних рівнях. Традиційно, переможці отримали кубки, медалі, грамоти... а ще – позитивні враження і захоплення від спортивних подій.

Дякуємо за співпрацю відділ освіти знам'янського міськвиконкому (нач. Л.Грекова) за надання залу КДЮСШ для проведення змагань, та комунальний заклад «Знам'янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» (в.о. гол. лікаря П.Попов) за професійне медичне обслуговування. Зауважу, що медичні сестри, що обслуговують змагання, стають запеклими прихильницями спорту.

Тож, Масляна у Знам'янці янці видалася справді спортивною та веселою, щирою на призи та побажання перемог.
Спортивна Масляна у Знам'янці
Спортивна Масляна у Знам'янці
Спортивна Масляна у Знам'янці

"ВК" у PDF