Знам’янський район
Спорт

«Буревісник» завоював «Кубок зірок-2016»

«Буревісник» завоював «Кубок зірок-2016»
«Буревісник» (Петрове, Знам’янський район) став переможцем футзального турніру «Кубок зірок-2016», який 23-25 грудня проходив у Кропивницькому.
Участь у цих змаганнях взяли 12 команд, які були поділені на чотири групи. З кожної із груп до плей-офф виходили по дві команди, які у подальшому за кубковою системою розіграли нагороди.

«Буревісник» за результатами жеребкування потрапив до групи «Г», де суперниками будуть команди «ТіКО» та «Новоукраїнка».

У першому турі змагань «Буревісник» з рахунком 11:3 завдав поразки команді з Новоукраїнки. У протистоянні з «ТіКО» була більш напружена гра - 5:2 на користь «Буревісника». На чвертьфінальній стадії змагань «Буревісник» зустрічався з командою «Паля Team», яка посіла друге місце у групі «В». Пропустивши першими, «Буревісник» до перерви матчу зумів не лише відігратися, а й вийти вперед. У другому таймі вдалося закріпити перевагу - 6:2.

До півфінального протистояння з «Буревісником» «Металург» підійшов з «сухою» трьохматчевою серією. І як вже стало традицією, «Буревісник» першим пропустив м’яч. Володіючи ініціативою та маючи чимало моментів, гравці «Буревісника» тривалий час не могли відігратися. Лише Михайло Макшанов мав три поспіль моменти: у першому епізоді голкіпер Сергій Панібратець «врятував» « Металург», у другому – підвела влучність, а в третьому – на допомогу суперника прийшла штанга їх воріт. Ще одного разу в штангу влучив Валерій Погосов. Та врешті-решт вдалося зрівняти рахунок до завершення тайму – Михайло Макшанов у падінні через себе переграв голкіпера. На початку другого тайму Михайло Макшанов влучив у перекладину воріт, але вже через пару хвилин після його передачі Сергій Рідний вивів вперед «Буревісник». Не пройшло багато часу як Сергій Рідний довів рахунок до 3:1. Через кілька хвилин команди обмінялися забитими м’ячами. Наприкінці матчу Максим Мансуров реалізував десятиметровий удар, встановивши рахунок 5:2. У іншому півфіналі «Альянс» з рахунком 3:2 переграв «Техуніверситет». У матчі за третє місце «Техуніверситет» був сильнішим за «Металург» - 3:1.

У вирішальному матчі турніру інтрига трималася до його завершення. Футбольний сюжет цього матчу був досить закрученим. Перші десять хвилин матчу пройшли у напруженій боротьби. Команди мали кілька моментів для взяття воріт, але їх не реалізували. А в середині тайму Єгор Кривошей відкрив рахунок, вдало скорегувавши траєкторію польоту м’яча. Віталій Чабаненко та Олександр Маржановський мали шанси зрівняти рахунок, але в обох епізодах суперника «врятував» голкіпер Роман Травкін. Міг «Альянс» і збільшити рахунок. Кілька раз захист припускався помилок, але Єгор Кривошей та Дмитро Фатєєв не реалізували виходи один на один з голкіпером «Буревісника» (у воротах місце займав Максим Мансуров, замінивши номінального голкіпера Євгена Христіановського, що вчора травмувався). А наприкінці першого тайму Михайло Макшанов результативно замкнув дальню штангу воріт – 1:1. На початку другого тайму зустрічі Дмитро Фатєєв вивів вперед «Альянс». Не довго команда вела в рахунку – Михайло Макшанов відновив нічийний результат. За короткий проміжок часу «Альянс» двічі вразив ворота «Буревісника» - 2:4. Здавалося, що шансів відігратися мало, але «Буревісник» зумів проявити характер і зрівняти рахунок до завершення матчу – дубль на свій рахунок записав Віталій Чабаненко. У серії післяматчевих пенальті перемогу здобув «Буревісник»: голкіпер Євген Христіановський, по при травму руки, вийшов на серію пенальті і два з трьох відбив.

Переможний пенальті реалізував Максим Мансуров. «Буревісник» став переможцем турніру «Кубок зірок-2016». Перемогу на турнірі «Буревісник» здобув у такому складі: Євген Христіановський, Максим Мансуров, Михайло Макшанов, Іван Латуха, Сергій Рідний, Валерій Погосов, Віктор Бакум, Олександр Маржановський та Віталій Чабаненко. Президентом ФК «Буревісник» є Ростислав Олександрович Вакулик.

На церемонії нагородження команда «Буревісник» отримала золоті нагороди та Кубок. Також спортсменам були вручені індивідуальні призи: кращим голкіпером було визнано Романа Травкіна («Альянс»), кращим гравцем – Антона Клушина («Альянс»), а кращим бомбардиром турніру став Михайло Макшанов («Буревісник»), на рахунку якого 10 забитих м’ячів.

"ВК" у PDF