Знам’янський район
Спорт

«Старт» знову п’ятий

«Старт» знову п’ятий
Завершився чемпіонат Кіровоградської області з футболу серед аматорів 2016 року.
У цьому сезоні команди грали у два групові етапи. На першому етапі за територіальним принципом 16 команд були поділені за групи «Захід» та «Схід». Знам’янщину у 2016 році на чемпіонаті області представляли дві команди: «Старт» (Іванківці) та «Локомотив-ГЕОІД» (Знам’янка). По ходу сезону ще на першому етапі команду «Локомотив-ГЕОІД» за дві неявки на матч було знято. «Старт» же повторив успіх минулого року, коли посів п’яте місце у турнірній таблиці.

У нинішньому році «Старт» (граючий тренер Тарас Барвінок) у групі «Схід» посів друге місце і вийшов фінальної частини змагань – вищої ліги. У вищій лізі «Старт» набрав вісім очок і посів п’яте місце. Останній матч команда з Іванківців провела 22 жовтня. На міському стадіоні Знам’янки «Старт» приймав олександрійський «Шляховик». У цьому матчі вирішувалася доля четвертого місця чемпіонату області.

«Старт» у протистоянні з олександрійцями влаштовувала лише перемога. На початку матчу команди обмінялися забитими м’ячами. На сьомій хвилині Олександр Ісаєв зіграв рукою у власному штрафному майданчику і було призначено пенальті у ворота господарів: кращий бомбардир чемпіонату області Антон Оганесов з «точки» відкрив рахунок. А вже через хвилину хорошу атаку розіграли гравці «Старту»: після передачі Олександра Ісаєва Вадим Валовик вийшов один на один з голкіпером суперника і зрівняв рахунок. А на дванадцятій хвилині матчу капітан «Старту» Максим Корчинський отримав травму і була проведена вимушена заміна: Максима Корчинського замінив Борис Сафронов.

У середині першого тайму голкіпер «Старту» Дмитро Пастернак відбив підступний удар Антона Оганесова. А на 28-ій хвилині матчу «обрізався» на власній половині поля центральний захисник «Старту» Дмитро Іщенко і Роман Пономаренко реалізував «побачення» з голкіпером – 1:2. У другому таймі матчу малюнок гри не зазнав змін. Господарям не вдалося відігратися. Вони на сімдесятій хвилині пропустили ще один м’яч: Артем Гаркуша став автором м’яча. На 82-ій хвилині матчу з передачі Олександра Постільняка Олександр Савін скоротив рахунок до 2:3. У останні хвилини матчу голкіпер «Старту» Дмитро Пастернак «потягнув» удар Антона Оганесова під перекладину воріт.

У підсумку матч завершився перемогою «Шляховика», який посів четверте місце у чемпіонаті області.

Відзначимо вагомий здобуток команди з села Іванківці, яка у протистоянні з сильними суперниками продемонструвала хороший футбол. До речі, на чемпіонаті області-2016 немає представників з 9-ти райцентрів нашої області (найбільші з яких Світловодськ, Голованівськ, Новоархангельськ, Благовіщенське), а от невелике село Знам’янського району було представлене на цих змаганнях.

У чемпіонаті області за «Старт» виступали такі футболісти: Дмитро Пастернак, Олександр Постільняк, Вадим Валовик, Дмитро Іщенко, Олександр Коломойцев, Олександр Ісаєв, Олександр Савін, Олексій Антонов, Ігор Олійник, Максим Корчинський, Олександр Черноштан, Святослав Потьомкін, Борис Сафронов, Валентин Александров, Дмитро Баланда, Тарас Барвінок, Олександр Ковальов, Артур Розсолодін, Антон Зазірний.

"ВК" у PDF