Олександрівський район
Спорт

Стара Осота — краще спортивне село області!

Стара Осота — краще спортивне село області!
27 серпня у Знам’янці на міському стадіоні відбулася фінальна частина змагань «Краще спортивне село Кіровоградщини-2016».
На урочистій церемонії пройшов парад 13 команд, які брали участь у змаганнях. Керівник апарату Знам’янської районної державної адміністрації Олена Слюсаренко, сільський голова Дмитрівки Наталія Стиркуль та керівництво Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України, що була організатором змагань, привітали учасників та побажали спортивних успіхів.

Змагання проходили у восьми видах спорту: перетягування канату, дартс, настільний теніс, міні-футбол і волейбол, гирьовий спорт, шахи та шашки. По завершенні всіх змагань відбиралися п’ять кращих результатів команди, що йшли у загальнокомандний залік.

Аналізуючи перебіг подій у різних видах, зупинимося на найбільш цікавих.

У змаганнях з настільного тенісу були представлені чотири села. У чоловіків кращим став Микола Погорілий зі Старої Осоти; серед жінок 12-тирічна жителька Маловодяного Олександра Іванова. У загальнокомандному заліку з настільного тенісу кращими були представники села Маловодяне (Долинський район).

У змаганнях з шахів рівних не було представникам Старої Осоти (честь села представляли Аліна Баєнко та Анатолій Махно), а от у шашки краще грають у селі Іскрівка (Петрівський район) (Мирослава Мартинюк і Віктор Такунов).

У дартс найвлучнішим став спортсмен з села Синюхи Новомиргородського району — Станіслав Гетьман.

Гирьовий спорт викликав чималий інтерес у глядачів. Учасники були поділені на дві групи по ваговому критерію — до і після 70 кг. У цих змаганнях рівних не було гирьовикам зі Старої Осоти. Станіслав Невглазов та Владислав Сеслов впевнено виграли відповідно у категоріях до 70 кг та після 70 кг.

У міні-футболі кращою командою стала Рівне (Новоукраїнський район) (склад команди — Вадим Даскал, Станіслав Колісник, Микола Лаганяк, Юрій Удов, Костянтин Коробков, Євген Кравченко, Микола Шевченко, Андрій Тищенко). У фіналі Рівне було сильнішим за Григорівку зі Світловодського району.

У волейболі неперевершену гру продемонстрували господарі, команда Дмитрівка (склад команди — Віктор Солдатенко, Владислав Кущов, Сергій Кущов, Вадим Козлов, Анастасія Шевченко, Володимир Карпенко, Олександр Мороз, Сергій Кривонюк). Друге місце у цьому виді змагань посіло Оникієве (Маловисківський район), третє — Маловодяне (Долинський район).

Надзвичайно захоплюючим та емоційним став останній вид змагань — перетягування канату. Участь в ньому брали всі команди, що були на святі «Краще спортивне село Кіровоградщини-2016». Команди були поділені на три групи, переможці яких виходили до фіналу. Явним фаворитом цих змагань була команда Стара Осота, що і довела своїми результатами. У фіналі команда з Рівного намагалася «дати бій» фавориту, але Стара Осота підтвердила свій клас. У Старої Осоти канат перетягували Микола Шишка, Олександр Черкас, Сергій Шишка, Роман Рудницький та Дмитро Єрмаков.

Кращим спортивним селом у 2016 році стала Стара Осота (Олександрівський район), яка набрала 9,5 очка. Друге місце посіла команда села Маловодяне (Долинський район) — 16 очок, третє — Оникієве (Маловисківський район) (16 очок).

Далі команди розташувалися у такій послідовності: Рівне (Новоукраїнський район) — 16,5, Дмитрівка (Знам’янський район) — 17, Іскрівка (Петрівський район) — 24, Млинок (Онуфріївський район) — 27, Синюха (Новоархангельський район) — 28, Головківка (Олександрійський район) — 30,5, Голубієвичі (Компаніївський район) — 34, Петроострів (Новомиргородський район) — 35,5, Григорівка (Світловодський район) — 36,5 та Калинівка (Кіровоградський район) — 40.

До речі, у минулому році змагання проходили у селищі Олександрівка і тоді Стара Осота теж була кращим спортивним селом нашої області.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF