Світловодський район
Спорт

Другий етап Кубка Кременчуцького водосховища відбувся всупереч погоді

Другий етап Кубка Кременчуцького водосховища відбувся всупереч погоді
Минулими вихідними у Світловодську відбулися видовищні республіканські змагання, присвячені Дню незалежності України – другий етап Кубка Кременчуцького водосховища серед крейсерських яхт.
Участь у перегонах взяли 22 яхти зі Світловодська, Черкас, Кременчука та Горішніх Плавнів. Урочисте відкриття змагань відбулося ввечері 19 серпня в яхт-клубі «Кристал», а вже наступного дня, 20 серпня, рівно о 9-00 розпочалися перегони на довгій дистанції. Спортсменам довелося подолати 50 морських миль в умовах штилю, тож, змагання тривали більше 12 годин. Але, за словами голови Кіровоградської федерації вітрильного спорту, директор яхт-клубу «Кристал» Івана Юхименка, всі команди дійшли до фінішу і достойно впоралися з цим випробуванням погоди.

А от на другий день змагань, у неділю, 21 серпня, яхтсменам не вдалося провести всі заплановані змагання – замість трьох перегонів на коротких дистанціях, за причини відсутності вітру, було проведено лише одну гонку. Оцінював регату суддя національної категорії, киянин Сергій Шулімов. Відповідно до його рішення переможцями у своїх категоріях стали: у класі тонники – яхта «Кристал» (Світловодськ), у класі 3/4 тонники – яхта «Бора» (Черкаси), у класі 1/4 тонники – яхта «Кайман» (Черкаси), у класі міні-тонники – яхта «Ангеліна» (Черкаси), у класі швертботи – яхта «Гідра» (Черкаси).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF