Новгородківський район
Спорт

«Олімпіада Кіровоградщини» у Новгородці

«Олімпіада Кіровоградщини» у Новгородці
З метою популяризації фізичної культури і спорту, широкого залучення сільських школярів та членів їх родин до занять фізичною культурою, самодіяльного масового спорту та пропаганди здорового способу життя 10 серпня в Новгородці проведено обласні комплексні змагання серед дітей та юнацтва закладів освіти Новгородківського району «Олімпіада Кіровоградщини».
З привітальними словами до дітей звернулися: голова райдержадміністрації Андрій Кочерга, голова районної ради Олександр Горбенко, начальник відділу освіти РДА Лідія Остапчук, голова районної організації ветеранів Іван Орел. Також на свято були запрошені ветерани спорту: Федір Омелянович Бронза, Іван Миколайович Орел, Ярослав Дмитрович Дуднік, Олександр Володимирович Загороднюк та Віктор Федорович Погрібний, яких було відзначено грамотами.

«Олімпіада Кіровоградщини» у Новгородці

В заході взяли участь команди всіх навчальних закладів району. Загалом до свята було залучено більше двохсот учасників. В програму змагань ввійшли: міні-футбол, стрітбол, дартс, конкурс «Мама, тато і я – спортивна сім’я», біг «човник», стрибки в довжину і на скакалці та інші види.

«Олімпіада Кіровоградщини» у Новгородці

Сам процес змагань пройшов неймовірно цікаво та насичено. Бо хоча в народі й кажуть, що: «Головне не перемога, а участь!», та це ж – діти. Отож емоції били через край: були і перемоги, і невдачі, подекуди навіть дитячі сльози та сварки. Та все одно попри спеку та всі невдачі, додому учасники змагань повертались виснажені та щасливі.

Під час проведення заходу, з нагоди відкриття ХХХІ літніх Олімпійських та ХV літніх Параолімпійських ігор, відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Олімпійського прапора, висловлюючи таким чином свою підтримку атлетам, які беруть участь у Олімпіаді.

«Олімпіада Кіровоградщини» у Новгородці

За попередніми командними результатами перемогу у змаганнях здобули: І місце – Петрокорбівський НВК, ІІ місце – Новгородківський НВК імені П.Ф.Козуля та ІІІ місце – Новгородківський НВК №3. Всі переможці та призери були нагороджені кубками, медалями та дипломами.

"ВК" у PDF