---
Спорт

У Кіровограді стартував Чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків

У Кіровограді стартував Чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків
Літаючі дівчата через жердину, стрибки в пісок на довжину, удар диска об поле після польоту та переможне “Ура!” на фініші – вчора, 27 червня, на кіровоградському стадіоні “Зірка” пройшов перший день Чемпіонату України з легкої атлетики серед юнаків (1999 р. н. і молодше).
У Кіровограді стартував Чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків

З 25 областей України до Кіровограда приїхали 628 спортсменів, щоб поборотись за звання найспритнішого. Серед них 316 юнаків та 312 дівчат. Найчисельніший склад збірних має Дніпровська (79 учасників), Харківська (50), Київська (49), Кіровоградська (44) та Черкаська (44) області.

Паралельно з тим, як хтось ще добігає дистанцію, хтось робить другу спробу в польоті над жердиною, а хтось закидає в повітря диск – найспритніші учасники перших забігів уже підіймаються на п’ядестал.

Двічі переможницею першого дня стала спортсменка з Дніпровщини – 17-річна Анастасія Осокіна. Дівчина не тільки виборола у своїй категорії (100 м з бар’єрами) золото, а і подолала показник для участі в Чемпіонаті Європи, який невдовзі відбудеться в Тбілісі. Спортсменка давно прагне перемог – ще з самого дитинства вона почала займатись легкою атлетикою, професійно почала готуватись до забігів уже після 8 класу.

“Якщо чесно, я очікувала срібла. Дуже рада цьому результату. Тим паче, що я поборола позначку для чемпіонату в Тбілісі. Коли прибігла першою – я просто почала плакати, адже це було дуже неочікувано. Мій час 14,19 с”, – розповіла Першій електронній Настя.

Анастасія уже не є єдиною кандидаткою до збірної. Судді чемпіонату мають таблицю показників, якими допускаються спортсмени до участі на чемпіонаті Європи. Усі учасники, які зможуть подолати визначений бар’єр і увійдуть до збірної України з легкої атлетики.

"ВК" у PDF