Світловодський район
Спорт

Гарна штука лісапєд…

Гарна штука лісапєд…
28 травня, через дощову погоду "Велодень" у багатьох українських містах відмінили, у тому числі, у Кіровограді. А от у Світловодську небеса виявились більш сприятливими.
Проведення "Велодня", як агітації за здоровий спосіб життя і популяризації екологічно чистих транспортних різновидів одночасно, звісно ж, зародилось десь у західній Європі. В Україні ж такий День набув поширення з 2006 року. А у Світловодську — з 2013-го.

"Відтак у Світловодську це вже третій "Велодень" (у 2014-у не проводили)", — говорить Антон Пустовіт, тренер-викладач КДЮСШ, одночасно дякуючи як учасників велопробігу, так і його організаторів (за Кубок для переможця та солодкі призи) — управління молоді та спорту і ГО "Патріот Світловодська"...

Гарна штука лісапєд…

Таким чином, вело-колона (наймолодшому — 8 років, найстаршому — за 50) прослідувала від Бульвару Молодіжного центральною вулицею до автостанції, де звернула на набережну і направилась до східців пансіонату "Славутич". А там було проведено такий собі "Bunny-hop battle" — змагання-конкурс на найвищий стрибок на велосипеді. Переміг Максим Мусієнко. З особливою скрупульозністю вишину не виміряли, але переможець на своєму вєліку підскочив, щонайменше, сантиметрів на 70.

Гарна штука лісапєд…

"Чесно кажучи, я думав, що через дощ учасників буде значно менше, але те, що їх було сьогодні, щонайменше, тридцять, не зайвий раз доводить, що велосипед у нашому місті транспорт популярний", — підсумував сьогоднішній "Велодень" Антон Пустовіт.

Гарна штука лісапєд…

Гарна штука лісапєд…

"ВК" у PDF