Світловодський район
Спорт

Команда Великоандрусівської школи - призер обласної спартакіади серед школярів 2016 року

Команда Великоандрусівської школи - призер обласної спартакіади серед школярів 2016 року
Обласна Спартакіада школярів проводиться з метою формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я школярів, залучення їх до фізичної культури як складової частини загальнолюдської культури
У 2016 році в змаганнях Фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт» та дитячих спортивних іграх «Старти надій» команда Великоандрусівської школи отримала найкращі результати на районному рівні і мала честь представляти Світловодщину на обласних змаганнях.

Обласний етап змагань Фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт» відбувся в смт. Мала Виска. Сімнадцять шкільних команд області завітали на спортивне свято.

Учасники змагалися в чотирьох видах спорту. Наша команда у складі Наталії Чайки, Юлії Зубенко, Уляни Дружиніної, Юлії Ненько, Анастасії Сергієнко, Юлії Постільняк, Олександра Чернікова, Максима Козакова, Віталія Панченка, Владислава Дудника, Сергія Юшка, Олександра Гавриша з рекордним успіхом отримала два перших місця а саме: «Човниковий біг» хлопці пробігли за 46.7сек., дівчата – 49.6сек. набравши 963 очки; «Стрибки через скакалку» де наші дівчата отримали шалений успіх настрибавши 548 разів. Та на жаль команда втратила очки на конкурсі «Перетягування канату», наші швидкі бігуни були занадто легкими,щоб побороти богатирів- суперників. Тож серед 17 команд спортивних шкіл області наші гравці отримали четверте місце відстаючи лише на декілька балів від першого, другого та третього.

Зробивши відповідні висновки команда Великоандрусівської школи у складі Наталії Чайки, Зубенко Юлії, Уляни Дружиніної, Юлії Ненько, Анастасії Сергієнко, Дарини Сергієнко, Олени Романюк, Аміни Будної, Надії Абдурахімової, Олександра Живолупа, Дмитра Петрова та Максима Яценка з Подорожненської ЗШ та Максима Сердюченка з Григорівської ЗШ, на обласних дитячих спортивних іграх «Старти надій», які відбулися в смт. Олександрівка, працювала за чітким планом тренера Віталія Зубенка та рішучістю тренера Миколи Якимця з Григорівської школи.

Юні спортсмени змагалися за програмою:
1. Біг 60 м. (хл. і дів.);
2. Біг 800 м. (дівчата);
3. Біг 1000 м. (хлопці);
4. Стрибки у довжину з розбігу (хл. і дів.);
5. Метання м’яча на дальність (хл.і дів.);
6. Піднімання тулуба в сід лежачи на підлозі за одну хвилину (хл. і дів.), в цьму виді наша команда абсолютний лідер області;
7. Естафета 8 х 50 м. (4 хл + 4 дів., 1 етап – хл., 2 етап – дів. і т.д.).

Кожен учасник максимально виконав свій норматив. Отже завдяки спільній наполегливій праці і виконанню поставлених завдань тренера наша команда отримала третє призове місце в загальному заліку серед 16 команд шкіл області. Приємно, що головні судді обласних змагань наголосили на тому, що у цьому році команди Світловодського району досягли гарних результатів і стали сильними суперниками командам спортивних шкіл інших районів.

Слід відзначити, що наші діти спортивні і загартовані завдяки активним вчителям фізкультури.

Щиро дякуємо тренерам Віталію Зубенку, Миколі Якимцю, Івану Литвиненку. Бажаємо вам міцного здоров’я, миру, злагоди, достатку та незмінного позитивного настрою.

"ВК" у PDF