Знам’янський район
Спорт

Успіхи наших земляків у Кіровограді

Успіхи наших земляків у Кіровограді
Завершився відкритий чемпіонат Кіровограда з футзалу. Участь в ньому брала команда зі Знам’янського району – «Буревісник» (с. Богданівка).
Богданівська команда вперше грала на цих змаганнях і мала стартувати в п’ятій лізі (окрім цієї ліги ще 5 ліг – найсильнішою з них була екстраліга). Попри те, що богданівці грали в 5-ій лізі, там зібралося чимало сильних команд, серед яких неодноразові переможці різноманітних кіровоградських турнірів «Пятихатки». Останні, як і богданівці, в попередніх сезонах не грали в чемпіонаті, і мали стартували з самого низу. До честі богданівців, вони змогли гідно виступити, з кожним туром додаючи в свій грі. Впевнена гра в останніх турах дозволила посісти підсумкове третє місце в лізі. Кращим бомбардиром команди став граючий тренер Олександр Довженко, який в свій актив записав дещо менше половини м’ячів, які забила команда «Буревісник» – з 78 командних на його рахунку 35.

Щодо користі виступу «Буревісника» у чемпіонаті Кіровограда Олександр Володимирович Довженко розповів наступне: «Хлопці змогли набратися досвіду, граючи на турнірі високого рівня. Футзал дає можливість відпрацювати техніку з м’ячем. У Богданівці ми не маємо спортивного залу потрібного розміру. У минулому сезоні ми приїжджали до Знам’янки й проводили товариські матчі, але вони чималої користі не давали. А от участь у відкритому чемпіонаті Кіровограда вже «дала свої плоди»: постійна практика дозволила нам весь час бути в «тонусі» і виграти районну Спартакіаду, а також посісти друге місце на відкритій Першості Знам’янки. В минулі роки нам цього не вдавалося зробити.

Окрім богданівської команди, у чемпіонаті Кіровограда з футзалу в різних командах брали участь кілька спортсменів зі Знам’янки. Так, у команді «Нова Поліція», яка стала срібним призером чемпіонату, грав Андрій Марущук (він провів 9 матчів, у яких забив 11 м’ячів). У складі бронзового призеру чемпіонату «TYME Україна» грали Максим Корчинський (11 матчів, 6 м’ячів) та Денис Пономар (10 матчів, 7 м’ячів). Ще в одній команді екстраліги «Інгульська шахта» виступав Борис Сафронов (9 матчів, 5 м’ячів).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF