Світловодський район
Спорт

Сезон дзюдо відкрито: у світловодців чотири медалі

Сезон дзюдо відкрито: у світловодців чотири медалі
30-31 січня у Кременчуці відбувся щорічний відкритий Всеукраїнський турнір з дзюдо пам’яті майстра спорту України М. Тагірова серед юнаків 2001-2004 років народження. В змаганнях взяли участь 220 спортсменів з Києва, Дніпропетровська Харкова, Черкас, Полтави. Загалом свої команди на турнірі представили вісім областей, у складі збірної Кіровоградської області були й вихованці Світловодської КДЮСШ, які вибороли два золота, одне срібло та одну бронзу.
Як нам розповів тренер-викладач з дзюдо Світловодської КДЮСШ Рудольф Матвєєв, цей турнір є своєрідним відкриттям сезону, куди приїжджають найсильніші дзюдоїсти України, аби продемонструвати своє мистецтво. Приємно, що наші хлопці на їх рівні виглядають достойно.

Так, Станіслав Рибін у ваговій категорії 42 кг у своїй першій сутичці переміг чемпіона Києва, потім виборов перемогу у суперників з Дніпропетровська та Черкас, а у фіналі здолав Харківського призера. Здобувши перемогу у п’яти боях Станіслав став чемпіоном турніру. Золото виборов і Сергій Постіл. У ваговій категорії 60 кг юнак провів чотири переможних сутички, вигравши у фіналі у спортсмена з Дніпропетровська.

Достойно виступив і Святослав Кавун (46 кг). Наш земляк провів чотири сутички, й зумів перемогти неодноразового чемпіона міжнародних турнірів. Напруженою була його фінальна гра, спортсмени боролися на рівних, але через одне зайве зауваження перемога дісталася супернику і Святослав отримав срібло. Гарні бійцівські здібності продемонстрував і Євген Ситник, у ваговій категорії 90 кг він став бронзовим призером.

"Усі спортсмени у своїй ваговій категорії показали достойну боротьбу, тож я задоволений виступами моїх вихованців. Вони з честю пройшли першу перевірку, показали гарні результати й зараз починають готуватися до чемпіонату України", — наголосив Рудольф Матвєєв.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF