---
Спорт

"Комети" посіли V місце на чемпіонаті України з баскетболу

"Комети" посіли V місце на чемпіонаті України з баскетболу
Протягом травня баскетбольна команда “Комети” (тренер Володимир Лисак) Світловодської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 (директор Василь Мороз) відіграли фінальні ігри чемпіонату України з баскетболу сезону 2022-2023 серед юнаків 2006 років народження.
У період з 14 по 16 травня відбувся півфінал чемпіонату. “Комети” в Києві зіграли три матчі з командами СДЮСШОР-5 - ДФКС (Дніпро), СДЮСШОР імені Бориса Літвака (Одеса), СДЮСШОР з баскетболу (Київ).

Перший матч світловодці зіграли проти СДЮСШОР імені Бориса Літвака (тренер Олег Шевченко) та з результатом 38:71 поступилися супернику.

“Гра у нас взагалі не пішла, – коментує Володимир Лисак. — За дві години до матчу ми тільки прибули до Києва, втома далася взнаки. До того ж у нас був дуже сильний суперник. Увесь матч ми намагалися наздогнати його, але одесити як мінімум очок на 10 завжди були попереду”.


У другому поєдинку “Комети” зустрілися з киянами СДЮСШОР з баскетболу (тренер Дмитро Брянцев).

“На другий день відступати вже було нікуди — потрібна була перемога. Ми зіграли гідно, виграли з рахунком 73:55”, — каже тренер Світловодської команди.


Третій ігровий день проти СДЮСШОР-5 - ДФКС (тренер Олексій Лев) для світловодців виявився програшним.

“Для того, щоб вийти в фінал, нам потрібно було виграти у Дніпра 24 очки. На поле ми вийшли битися і ми дали гідний, серйозний бій. Матч був напружений. У рахунку вели то ми, то дніпряни, але у результаті ми програли 55:62. І далі ми потрапили в так званий “малий фінал” — боротьба за 5-8 місця чемпіонату”, — пояснює Володимир Лисак.


29 та 30 травня у Києві відбулися поєдинки за розіграш 5-8 місць чемпіонату України з баскетболу. Суперниками “Комет” на цьому етапі стали “КСЛ” (Київ) та “Восток-Олімпія” (Лозова).

У перший день протистоянь наша команда зустрілися з киянами (тренер Олександр Неруш) та обіграла їх з рахунком 59:33.

“Ми грали із сильною командою, але чи то з наших хлопців спала напруга, чи був час з дороги відпочити, але суперникам ми шансу просто не дали. Результат каже сам за себе”, — ділиться Володимир Олексійович.


У боротьбі за V-VI місця “Комети” зустрілися з командою “Восток - Олімпія” (тренер Володимир Донський).

“Гра була напруженою, адже команда суперника дуже хороша, серйозно налаштована на перемогу. Протягом всього матчу ми лідирували. На 2-3 очки, але ми були попереду. І завершили змагання з рахунком 68:57 на нашу користь”, — каже Володимир Лисак.


Таким чином команда “Комети” у чемпіонаті України посіла V місце.

“Результат гідний, хлопці показали гарний рівень гри. Це ігровий вид спорту і потрапляння до вісімки вже неабиякий результат. Важливо розуміти, що в нашому місті є команда, яка грає у сучасний баскетбол на рівні всієї країни і ми надалі будемо працювати з нею, розвиватися. Хочу подякувати хлопцям за їх бійцівський характер, за любов до баскетболу. Їхнім батькам за виховання дітей, за самовідданість, — дякує тренер. — Хочу окремо виділити Доната Кузнєцова, Олександра Мережу, Івана Власюка та Олексія Рукаса”.


Команда “Комети” дякує своєму постійному спонсору Віктору Королю за підтримку.

16-18 червня на базі міського спортивного комплексу імені Анатолія Тузовського планується проведення турніру з баскетболу “Літо 2023”.

"ВК" у PDF