---
Суспільство

Знам'янському клубу "Виноградар" 10 років

Знам'янському клубу "Виноградар" 10 років
Ви куштували виноград, фарширований горіхами? А маринований, сушений виноград, чурчхелу? Бачили щепу винограду за 1000 гривень? Усе це можна було побачити й скуштувати під час конкурсу «Кращий виноградний смаколик», який провели на честь 10-річчя клубу «Виноградар» у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам'янської міської територіальної громади.
— Ми вже не збиралися ось так, урочисто, два роки, — розповідає керівник клубу Анатолій Голдінов. — А цього року порадилися й вирішили: «Треба!» Кілька тижнів тому провели конкурс на краще домашнє вино. Тепер ось — на кращий виноградний смаколик.

Наведу цікавий приклад. Осінь минулого року була ранньою та холодною, виноград не визрів. Викинути сортовий виноград? Микола Прозоровський разом із дружиною перетворили два відра такого винограду на... смаколики. На конкурсі їхні вироби посіли ІІІ місце. 

— Коли я виставляю своє фото з виноградом у фейсбуці, мені кажуть, що то я намальовані картини показую, бо такого винограду просто не буває, — говорить Віктор Стариченко. — Але ж буває! Просто треба над цим працювати! 

Смаколики від Віктора Стариченка отримали
ІІ місце на конкурсі. 

І місце журі віддало виноградній аплікації Івана Суковача. Він над нею, до слова, працював тиждень.

ІV, VІ і VІІ місця віддали виробам Людмили Гончаренко, а V — виробам Лариси Халявки.

Разом із учасниками та учасницями клубу «Виноградар» емоції конкурсу розділили й учасниці клубу «Калина». Керівниця «Калини» Світлана Дордюк розповідає: — У декотрих жінок нашого клубу вдома все у вишивках. Хіба що стеля не вишита! Але то все — довоєнні роботи. Зараз працюємо на ЗСУ: для солдатів виготовляємо шкарпетки, рукавички, труси. 

Виноградарям на конкурс умілиці приготували зроблені своїми руками призи. А виноградарі умілицям — щепи винограду.
Знам'янському клубу "Виноградар" 10 років
Знам'янському клубу "Виноградар" 10 років
Знам'янському клубу "Виноградар" 10 років

Стрічка новин

"ВК" у PDF