---
Суспільство

Міст у Знам’янці Другій відкрили для руху транспорту

Міст у Знам’янці Другій відкрили для руху транспорту
Це його перша за понад 60 років реконструкція.
Про те, що через майже півтора року ремонту рух транспорту мостом у селищі Знам’янці Другій Кропивницького району поновлено, на сторінці у фейсбуці 31 грудня повідомив Знам’янський міський голова Володимир Сокирко.

Міст у Знам'янці Другій розташований на найдовшій в Україні трасі міжнародного значення Стрий-Ізварине. Це його перша за понад 60 років реконструкція. На неї з державного бюджету виділили 210 мільйонів гривень.

"На всіх рівнях разом із мером міста та головою обласної державної адміністрації відстоювали важливість включення у державний бюджет цього проєкту, — каже народний депутат України Олесь Довгий. — Для його запуску було задіяно багато ресурсів та спільних зусиль. Дякую кожному, хто у військовий час, у мороз чи спеку, під звуки тривог та обстрілів продовжує працювати задля швидшого результату".


Міст був закритий для проїзду із 26 серпня 2021 року. Відкрити його у грудні 2021 року, як планувалося на початку, не вдалося через несприятливу погоду. Завершити роботи навесні 2022 року стало неможливим через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Міст у Знам’янці Другій відкрили для руху транспорту

Оскільки об’їзд спричиняв багато незручностей, міська влада, обласна військова адміністрація та Міністерство інфраструктури України дійшли згоди відрити міст для руху машин. Пішохідна зона не готова.

"Звісно, ще якийсь час будуть обмеження руху, вантажопідйомності, можливо, інших факторів. Над цим спільно з фахівцями працює поліція, але вже сьогодні є можливість їхати не об’їзною дорогою, а через знам’янський міст", — зазначив Володимир Сокирко.

"ВК" у PDF