---
Суспільство

Людина, що добром зігріває серця

Людина, що добром зігріває серця
Олександр Олександрович Верба — помітна особистість на теренах Онуфріївщини: голова фермерського господарства, депутат Кіровоградської обласної ради шостого скликання, добрий господар, людина, яка думає наперед, вміє передбачити розвиток ситуації, завжди на вістрі часу і подій.
18 листопада у Олександра Олександровича славний ювілей — 70 років з дня народження. За освітою — будівельник, закінчив Полтавський інженерно-будівельний інститут. У Полтаві зустрів свою долю — чарівну дівчину Лесю, з якою пов'язав своє життя. Леся Володимирівна — берегиня і засновниця сімейних традицій, завжди поруч з чоловіком. Строга і вимоглива мама, лагідна бабуся, ініціатор пізнавальних подорожей і екскурсій, естетичного і культурного
розвитку кожного члена сім'ї.

У родині Олександра Олександровича дуже сильний зв'язок поколінь. Діти і внуки добре знають історію сім'ї, трепетно відносяться до пам'яті про дідусів, бабусь та усіх рідних. Сім'я, дійсно, найголовніше у житті людини. Адже загальнолюдські цінності закладаються в кожній людині з народження. Олександр Олександрович — з багатодітної (п'ята дитина в сім'ї) трудової селянської родини, де цінувалися любов, порядність і працелюбність. Тож, від своїх пращурів успадкував любов до землі і людяність.

Після закінчення інституту молода сім’я Олександра Верби повернулася до Онуфріївки. Працювали в будівельній організації. Згодом главі сім’ї запропонували роботу у районному відділі внутрішніх справ. Тут проявились такі риси, як дисциплінованість і справедливість. За час роботи Олександра Вербу неодноразово нагороджували грамотами і відзнаками, а в 1999 році — медаллю «За бездоганну службу». У відставку вийшов у званні підполковника.

І вже після служби у повній мірі проявилася хліборобська сутність Олександра Олександровича. Кожна справа, коли у неї вкладено любов, душу, сили і вміння, буде мати успіх. Так і вийшло з ПП «Верби». Надзвичайна працелюбність, організаторські здібності, самодисципліна засновника зробили господарство успішним. А ще вміння підібрати і згуртувати колектив.

Крім землеробства, господарство займається розведенням риби та свинопоголів’я. Перший помічник у господарстві — зять Віталій, який прекрасно розуміється на техніці і дбає як про оновлення машино-тракторного парку, так і про його збереження у належному стані.

Особливо варто зазначити, що Олександр Олександрович — людина, яка не сприймає пустих розмов, а робить конкретні справи. Як депутат обласної ради завжди дієво відстоював інтереси Онуфріївського району, пам'ятаючи, що за ним стоїть довіра виборців.

У цей надскладний для країни час він допомагає нашим воїнам-односельцям технікою, придбанням обмундирування, продуктів харчування. Визнає, звичайно, користь фондів і громадських організацій, але віддає перевагу адресній допомозі, коли відразу знаєш і бачиш, кому надійшла призначена допомога.

Коли сталася біда в Онуфріївці (вибуховою хвилею від ракети пошкодило будинки жителів), допомогу надали кожному, хто звернувся за нею.

У таку поважну ювілейну дату можна підбивати підсумки прожитої частини життєвого шляху. Доглянуті поля і господарство, сучасна технічна база, дружний колектив, план розвитку на майбутнє.

Та найголовніший здобуток — сім’я, рідні люди, які щиро люблять, поважають, гордяться главою родини. Знають, що батько і дідусь завжди зрозуміє, підтримає і допоможе у всьому.

Олександр Олександрович теж гордиться доньками (старша, Наталя опікується кафе «Світанок», це ще один проєкт батька, втілений у життя), трьома талановитими красунями-внучками (старша — Катя — здобула професію лікаря, і наразі вона активна учасниця волонтерського руху) і довгоочікуваним маленьким внуком, улюбленцем усієї родини.

Шановний Олександре Олександровичу! Миру вам, міцного здоров’я на довгі щасливі літа, щедрої ниви, радісних світанків і продовження славного хліборобського роду.
Людина, що добром зігріває серця
Людина, що добром зігріває серця
Людина, що добром зігріває серця
Людина, що добром зігріває серця
Людина, що добром зігріває серця
Людина, що добром зігріває серця

"ВК" у PDF