---
Суспільство

Сир, що виробляють на Олександрівщині, — бронзовий призер міжнародного сирного конкурсу

Сир, що виробляють на Олександрівщині, — бронзовий призер міжнародного сирного конкурсу
На міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards сир, який виробляють на фермі "Лісова коза" у селі Підлісному Олександрівської селищної ради Кропивницького району, виборов бронзу, повідомляє AgroPortal.ua.
Усього в конкурсі, який відбувся 1-2 листопада у місті Ньюпорт у Вельсі, взяли участь 4434 сири з 42 країн світу. Журі, а це 250 міжнародних суддів, працювало наосліп, оцінюючи кожен зі зразків сиру за зовнішнім виглядом, ароматом, смаком і відчуттям у роті.

Українські сировари вперше взяли участь у престижному міжнародному конкурсі. Організатори запропонували їм увійти як учасникам без грошового внеску, аби підтримати український сирний ринок у воєнний час і показати світу, що підприємці України попри труднощі працюють і мають у успіх у своїй справі.

Усього було представлено 39 українських сирів від 21-го сировара з різних регіонів. Нагоpоди та відзнаки від міжнаpодної колегії отpимали 13 із них. Серед призерів — "Форе нуар козиний" з натурального молока французьких кіз alpina з витримкою понад 12 місяців, виробництво якого налагоджено на фермі "Лісова коза" у селі Підлісному на Олександрівщині. Тут вирощують та розводять молочних кіз альпійської породи, переробляють молоко і виробляють натуральний козиний сир.

Форе нуар у перекладі з французької означає "чорний ліс". А ферма якраз і знаходиться неподалік славетного Чорного лісу.

За умовами конкурсу, отримані відзнаки можна розміщувати на упаковках сиру та демонструвати його визнання топовими експертами. Також інформація про учасників увійшла до брошури "Сирний гайд Україною" в електронному та друкованому форматах, яку розповсюджуватимуть на міжнародних подіях.

"ВК" у PDF