---
Суспільство

Безоплатна реабілітація в Іспанії для дітей з психотравмою внаслідок війни

Безоплатна реабілітація в Іспанії для дітей з психотравмою внаслідок війни
Триває набір у табір Gen.Camp, в якому діти з гарячих точок України можуть безоплатно пройти психологічну реабілітацію в Іспанії. «Ми відчуваємо та бачимо, що відновлювати майбутнє потрібно вже зараз», — зазначено на сайті громадської організації Gen.Ukrainian , яку очолює Оксана Лебедєва.
Мета програми Gen.Camp — стабілізація психоемоційного стану дитини після травмуючої події. Протягом 30 днів в Іспанії за індивідуальними програмами діти проходять когнітивно-поведінкову терапію, арт-терапію, анімалотерапію (з тваринами) та терапію методом Tomatis за допомогою спеціального портативного апарату, який обробляє музику й голос з використанням спеціальних параметрів, здійснюючи нейросенсорну стимуляцію. Допомогу надають психотерапевти України та Ізраїлю, що спеціалізуються на дитячій психотравмі.

Перші 30 учасників табору віком від 6 до 12 років, які стали свідками вбивств, втратили обох або одного з батьків, пережили жахіття окупації, вижили під ракетними обстрілами, вже проходять реабілітацію. 

Щоб дитині надали необхідну допомогу, слід заповнити анкету на сайті громадської організації Gen.Ukrainian. 

genukrainian.com.ua

Лікування у таборі для дітей безоплатне, за кошти українських меценатів.

Табір за власною ініціативою, з нуля організувала власниця українського бренду одягу у стилі етно Varenyky Fashion Оксана Лебедєва. Її ініціативу відновлення ментального здоров'я українців підтримали перша леді Олена Зеленська, Міністерство соціальної політики, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство інфраструктури, Національна соціальна сервісна служба, Радниця — уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, Генеральне консульство України в Барселоні, ГО «Безбар'єрність».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF