---
Суспільство

У Знам’янці ввели в експлуатацію комп'ютерний томограф

У Знам’янці ввели в експлуатацію комп'ютерний томограф
У місті Знам’янці незабаром можна буде пройти обстеження за допомогою комп'ютерної томографії, вирішуються останні організаційні питання, повідомляють на сторінці КНП «Знам'янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка».
Обладнання — це потужний, 32-зрізовий комп'ютерний томограф Aquilion Lightning (виробник Canon Medical Systems Corporation, Японія) загальною вартістю 11,9 млн грн. Він буде слугувати пацієнтам в оновленому приймальному відділенні після отримання відповідної ліцензії з радіаційної безпеки. Саме над цим зараз працюють відповідальні особи закладу.

Лікарня отримала цей дороговартісний апарат від ДП «Медичні закупівлі України» в рамках угоди про співробітництво на виконання бюджетної програми «Придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах» на початку 2021 року.

Керівництво та колектив лікарні дякують усім причетним до реалізації такого важливого для Знам'янської громади проєкту, а саме міському голові Володимиру Сокирку, депутатському корпусу Знам'янської міської ради, Міністерству охорони здоров'я України, Богдану Боруховському, Андрію Райковичу, Олегу Рибальченку. Окрему подяку висловлюють народному депутату Олесю Довгому та його команді.

"ВК" у PDF