---
Суспільство / Благодійність

Не обділяють увагою переселенців

Не обділяють увагою переселенців
На територію Олександрівської селищної ради Кропивницького району з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну тимчасово переселилося понад 2000 осіб. Їх не обділяють увагою ні місцева влада, ні доброчинці та волонтери. Серед тих, хто допомагає людям, й благодійний фонд родини Довгих «Можемо разом».
19 серпня в село Триліси з Торецька Донецької області прибуло шестеро переселеців: Наталья Вагіна, Ольга Вагіна, Дар’я Вагіна (шість років), Оксана Прудченко, Вікторія Прудченко (чотири роки), Лілія Прудченко (один рік і один місяць). Їхнє помешкання у Торецьку зруйнували рашисти. Тому великій жіночій родині довелося з Донеччини перебратися на Кіровоградщину, тим часом, як чоловіки родини обороняють Україну в лавах Збройних сил України, а один з них поранений і перебуває у госпіталі.

У день прибуття великій родині для проживання надали будівлю колишнього фельдшерсько-акушерського пункту.

20 серпня родину Вагіних-Прудченків відвідали помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко та староста сіл Триліси, Антонівка, Китайгород і Северинівка Сергій Даниленко. Прибули вони з подарунками. Від Благодійного Фонду Олеся Довгого «Можемо разом» Катерина Бондаренко привезла речі, іграшки, солодощі. Дар’я Вагіна, зокрема, отримала рюкзачок, з яким вона пішла до школи у перший клас. Сергій Даниленко передав переселенцям килим. 

У гості до нових мешканців Триліс прийшла й сільська бібліотекарка Катерина Чернікова, щоб запросити їх до книгозбірні.

Як повідомив Сергій Даниленко, який, до речі, займається бджільництвом, найближчим часом він почастує переселенців з Донбасу медом з власної пасіки, привезе у подарунок кішку, а головне — у будинку проведуть ремонт водяного опалення, бо попереду зима.

Вимушені переселенці щиро подякували гостям за турботу і розповіли, що їм дуже подобається у затишному селі, де не чути вибухів від ворожих атак, хоч душа і болить за рідним Торецьком, бо його продовжують нищити рашисти.

У селі Вищі Верещаки Олександрівської селищної ради Кропивницького району знайшли нове пристанище 56 переселенців з охоплених війною районів Донецької, Херсонської та Харківської областей. Цих людей не залишають без уваги місцева влада, волонтери, народний депутат України Олесь Довгий та його команда, зокрема Благодійний Фонд родини Довгих «Можемо разом».

6 вересня у Вищих Верещаках побувала помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко. У поїздці по селу її супроводжував староста сіл Вищі Верещаки, Любомирка і Бурякове Павло Павловський. Вони зустрілися спочатку з багатодітною родиною Олександри Деміної з міста Лиман на Донеччині, де виховуються четверо дітей і незабаром в сім’ї родині буде ще одна дитина. Потім гості завітали до багатодітної родини Анни Чепак і Дениса Педоненка. Тут виховують четверо дітей. Сім’ям вручені подарунки від Благодійного Фонду родини Довгих «Можемо разом», олександрівської громадської організації «Стефанія» та Свято-Троїцького Мотронинського монастиря, що на Черкащині. Діти та дорослі дуже раділи необхідним речам.

"ВК" у PDF