---
Суспільство

Хрестом бойових заслуг відзначений воїн з Успенки

Хрестом бойових заслуг відзначений воїн з Успенки
У День Незалежності України, 24 серпня, Володимир Зеленський вручив президентську відзнаку «Хрест бойових заслуг» одинадцятьом українським військовослужбовцям, серед яких – уродженець Успенки Олександрійського району Андрій Орел, про це повідомила нашому виданню староста села Тетяна Плітка.
Церемонія вручення президентської відзнаки відбулася в Києві на подвір’ї Маріїнського палацу 24 серпня.

25-річний Андрій Орел – командир механізованого взводу механізованої роти 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування “Південь” Сухопутних військ Збройних сил України, молодший лейтенант.

Чоловік відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вступив у місцеву територіальну оборону. Із квітня воює на фронті.

Виконував бойові завдання на Луганщині, створив ефективну систему оборони та вогневого ураження противника, завдяки якій ворог зазнав значних втрат у живій силі та техніці, а підрозділи ЗСУ змогли утримати визначені позиції. Потрапив під артилерійський обстріл противника і був важко поранений.

Андрій закінчив Успенську ЗШ І-ІІІ ступенів, у Дніпропетровському аграрному університеті здобув агрономічний фах, до повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну працював агрономом-консультантом компанії Strube Ukraine GmbH, м. Київ.

Додамо, що Хрест бойових заслуг — це відзнака Президента України для військовослужбавців ЗСУ та інших законних військових формувань за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення зі супротивником; видатні успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення воєнних (бойових) дій.

Першим кавалером Хреста бойових заслуг став Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у травні цього року.
Хрестом бойових заслуг відзначений воїн з Успенки
Хрестом бойових заслуг відзначений воїн з Успенки
Хрестом бойових заслуг відзначений воїн з Успенки

"ВК" у PDF