---
Суспільство

Аграрії Новгородківщини допомагають фронту

Аграрії Новгородківщини допомагають фронту
За декілька днів з Новгородки Кропивницького району на передову для потреб військових вирушить мікроавтобус Volkswagen Т4. Його придбали за внески, які роблять аграрїї краю — члени Асоціації фермерів та приватних землевласників Новгородківщини.
Асоціація діє вже понад 20 років, останні 10 її очолює Олександр Литвин, керівник селянських фермерських господарств «Надія» та «Віталіна». У громадську організацію входять усі аграрії краю, а це до 200 осіб. Внески роблять добровільно в залежності від кількості гектарів, це може бути від 500 гривень до 100 тисяч гривень.

— У 2014 році, з початком АТО, при Асоціації ми відкрили благодійний фонд «За сучасну Новгородківщину» і протягом усього часу фази АТО/ООС купували для військових автомобілі та інші потрібні речі, — розповідає Олександр Литвин. — Із початком активної фази російського вторгнення в рази збільшили свою допомогу. Зокрема на території громади облаштували блокпости, а для воїнів придбали обмундирування, рюкзаки, фумігатори, дизельні генератори, повербанки, каремати, спальні мішки, гідратори, прилади нічного бачення. Минулого тижня купили мікроавтобус, зараз ремонтуємо його на місцевій СТО і займаємося оформленням документів, так що скоро його прийматимуть на «нулі». Це не перша наша машина, до цього придбали три КамАЗи і один позашляховик.

Аграрії Новгородківщини допомагають фронту

З ініціативи ради Асоціації 23 червня ухвалили рішення повністю збирати жителів нашої громади, які йдуть у Збройні сили України.

Наголошу, що багато фермерів краю окрім внесків у наш благодійний фонд роблять придбання особисто та віддають власні вантажівки й легковики. Також самостійно опікуються воїнами з тих сіл, де знаходяться їхні господарства.

Разом із селищним головою Олександром Сирицею та його колективом ми спілкуємося із земляками, дізнаємося про їхні потреби, а тоді дружно беремося допомагати. Адже вони, ті, що на передовій, — наші герої, а ми виконуємо свій обов’язок і робимо усе, що можемо, а часто і те, що не можемо. Закликаю усіх фермерів та одноосібників долучатися до такої підтримки.

"ВК" у PDF