---
Суспільство

Інформаційно-мотиваційний огляд 03.04.2022

Інформаційно-мотиваційний огляд 03.04.2022
"Вісник Кіровоградщини". З Україною в серці!
Кіровоградщина
  • Кіровоградщину обрали місцем тимчасового проживання вже майже 22 тисячі людей.

Україна
  • Держспецзв'язку не має ніяких підтверджень щодо здатності російських військових прослуховувати телефонні розмови українців.
  • Через війну в Україні вже зруйновано 23 тисячі км доріг загального користування — це 13% від усіх доріг. Загальна сума збитків, за попередніми підрахунками, становить 874 млрд грн.
  • Володимир Зеленський домовився з президентом Колумбії Іваном Дуке Маркесом розпочати спільні економічні та оборонні проєкти після війни.

Світ
  • З початку квітня до країн Балтії - Латвії, Литви та Естонії — більше не надходить природний газ з росії.
  • Голова Європейської Ради Шарль Мішель повідомив, що ЄС допоможе Україні зібрати докази злочинів російської армії під Києвом. Він також заявив, що Євросоюз готує нові санкції проти росії. «Шоковані кадрами звірств, здійснених російською армією у звільненій Київській області», — написав він і прикріпив хештег «бучанська різанина»
  • Військова агресія росії в Україні змусила Фінляндію переглянути свою політику безпеки: рішення про членство країни в НАТО має бути прийняте якомога швидше, в ідеалі — цієї весни. «Росія не той сусід, яким ми її вважали», — сказала прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін.

Коментар із соцмереж:

«Коли сиджу в будинку і чую якісь звуки, мені дуже не вистачає військового аналогу Shazam. Типу підносиш телефон до вікна, а він тобі:
- Спокійно, це наше ППО.
Або
- Це арта по нам, але далеченько.
Або термінове типу:
- У тебе 3 секунди, щоб сховатися за другою стіною!» (Харківський бісквіт).

"ВК" у PDF