---
Суспільство

Ляльки поміж роботою і звуками сирен

Ляльки поміж роботою і звуками сирен
Умілиця з Новгородківщини у перші дні російського вторгнення створила тематичні ляльки-мотанки. Козак передає її ставлення до ворожої агресії, а Берегиня символізує віру у перемогу України. Авторка працювала поміж роботою, допомогою громаді та звуками сирен.
— Ідея виготовити козака прийшла у перші ж години, коли почала надходити інформація про вторгнення ворожих
військ, потім з’явилося легендарне відео з острова Зміїний, — розповідає жінка. — Створила за три години між переховуванням у підвалі під час сирен і допомогою нашим захисникам. У цій роботі я відтворила те, що відчуваю. Коли фото ляльки побачили в соцмережах, були такі, що зауважували про його непристойність. Так ось: у мирний час вигляд руки зміниться, а поки тільки так! Але більшість людей все ж писала, що такий рішуче налаштований козак вселяє віру.

У людині живуть і злість, і добро. Тому через пару днів з’явилася Берегиня. Вперше у віночку на лялечці-Україні я використала червоні квіти. Вони символізують те, що наша країна буде квітучою, але пролиту кров ми ніколи не забудемо і не пробачимо.

Щодо новин з Новгородківщини, то з гордістю скажу, що усі ми об’єдналися. Люди зносять усе, що тільки можуть, допомагають грошима, продуктами, стоять в теробороні. З таким налаштуванням Україна переможе!

"ВК" у PDF