---
Суспільство

Не знає спокою ветеран музейної справи

Не знає спокою ветеран музейної справи
3 лютого виповнилось 70 років від дня народження ветерана музейної справи Кіровоградщини, краєзнавця, геральдиста, жителя Олександрівки Кропивницького району Олександра Кротова.
З цієї нагоди в Олександрівському краєзнавчому музеї відбулись урочистості. Про ювіляра говорили помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко та директор Олександрівського краєзнавчого музею Василь Білошапка. Вони зазначили, що Олександр Іванович майже сорок років віддав музейній справі, працюючи з 1985 по 2012 рік в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї. За ці роки він відвідав і надав методичну допомогу практично всім музеям Кіровоградщини. Свого часу він допомагав і у створенні громадського Музею історії Олександрівського району (тепер – комунальна установа «Олександрівський краєзнавчий музей»), а згодом був учасником проведення кількох реекспозицій у Народному музеї історії села Розумівка (тепер – філія «Музей історії села Розумівка» КУ «Олександрівський краєзнавчий музей»). Вагомий внесок Олександра Кротова у краєзнавство регіону. Він удостоєний звання «Почесний краєзнавець Кіровоградщини». Ювіляр є лауреатом обласної премії «Духовний скарб Кіровоградщини».

Між іншим, в Олександрівці Олександр Кротов закінчив середню школу. Тут разом з мамою він мешкає після виходу на заслужений відпочинок. Та Олександр Іванович не полишає зв’язків з музейною справою. Невгамовний досвідчений музейник і краєзнавець є членом науково-методичної ради Олександрівського краєзнавчого музею. Його краєзнавчі дослідження є окрасою «Збірок праць Олександрівського краєзнавчого музею».

Побажавши Олександру Кротову з роси і води Катерина Бондаренко від імені народного депутата України Олеся Довгого вручила ювіляру подарунки.

Василь Білошапка вручив Олександру Кротову вітання від колективу Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, грамоту відділу культури та туризму Олександрівської селищної ради, якою відзначені його заслуги у краєзнавстві та музейній справі, подарунки.
Не знає спокою ветеран музейної справи
Не знає спокою ветеран музейної справи

"ВК" у PDF