---
Суспільство

День Соборності України

День Соборності України
Громади області у різний спосіб, але зі спільною концепцією єдності, відзначили День Соборності України. Розповідаємо про заходи в селищі Олександрівці Кропивницького району і місті Світловодську Олександрійського району.
У п’ятницю, 21 січня, на межі Кіровоградської та Черкаської областей відбувся символічний «Акт злуки»: зустрілися Олександрівська селищна та Кам’янська міська територіальні громади. Після заходу на межі областей делегації громад приїхали в Кам’янку, де провели урочисту ходу з нагоди пам’ятної дати, участь в якій серед інших взяли Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний і помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко. У міському Будинку культури відбувся святковий концерт за участю творчих колективів Олександрівської та Кам’янської громад.

У суботу, 22 січня, на центральній площі Світловодська, біля меморіального знака Героям Небесної Сотні відбулися мітинг та покладання квітів. Одразу після цього у міському Палаці культури відкрили мандрівну виставку "На зламі", яка через особисті історії свідків та постраждалих розповідає, як змінилося життя цивільного населення внаслідок війни на Донбасі. Організаторка виставки Надія Нестеренко зауважила, що відкриття експозиції у День Соборності є символічним, оскільки восьмий рік стоїть питання відновлення єдності України. Переселенка з Горлівки Ольга Іваненко роз’яснила присутнім найбільш хибні стереотипи у сприйнятті ситуації на Сході України на прикладах з власного життя, після чого присутні оглянули виставку.
День Соборності України
День Соборності України
День Соборності України
День Соборності України

"ВК" у PDF