---
Суспільство

«Шум» гурту Go_A — у трійці найпопулярніших пісень

«Шум» гурту Go_A — у трійці найпопулярніших пісень
Наприкінці 2021 року радіо міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» ESC Radio підбило підсумки голосування за найпопулярнішу пісню в історії «Євробачення». У списку із 250 композицій пісня «Шум» українського гурту Go_A — на третій позиції.
Рейтинг ESC TOP 250 очолив хіт переможиці 2012 року шведської співачки Loreen — Euphoria. Друге місце дісталося пісні переможців «Євробачення 2021» італійців Maneskin — Zitti e Buoni. Третє місце посів український гурт Go_A із піснею «Шум». Цікаво, що пісня Solovey, з якою гурт мав взяти участь у конкурсі 2020 року, також потрапила до списку, зайнявши 128-е місце. «Вперше в історії в цей чарт потрапили одразу дві україномовні пісні», — зазначили на сторінці гурту GO_A у соціальних мережах.

У топі й пісні інших українських виконавців. Так, пісня Джамали «1944», із якою вона перемогла на конкурсі у 2016 році, опинилася на 14-му місці. Мегахіт Dancing Lasha Tumbai від Вєрки Сердючки (2007) зайняв 74-те місце, а переможна пісня Руслани «Дикі танці» (2004) — 78-е. Решта українських представників на Євробаченні опинилась за межами першої сотні.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року стало відомо, що GO_A отримали нагороду «Євробачення 2021» за найкращу сценічну постановку. Також трек «Шум», з яким український гурт Go_A виступав на «Євробаченні», зайняв першу позицію світового рейтингу хітів 50 Viral Spotify.

"ВК" у PDF