---
Суспільство

Епідеміологічна ситуація стабільна

Епідеміологічна ситуація стабільна
Кіровоградщина продовжує перебувати в жовтому рівні епіднебезпеки, як і більшість областей, окрім Сумської та Херсонської, які перейшли до помаранчевої зони.
У Сумській області перевищений коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусною інфекцією (21%), в Херсонській — зросла динаміка рівня госпіталізації на 60%.

Головна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук на ранковому брифінгу 11 січня відмітила: «Другий тиждень поспіль продовжуємо реєструвати стабільну епідситуацію, коли щоденно реєструється від 40 до 60 випадків захворювання на Covid-19. На сьогоднішній ранок виявлено 49 нових хворих, спостерігається зниження захворювання серед дітей. Летальні випадки реєструються серед людей поважного віку, 98% хворих не мали щеплень».

На Кіровоградщині зайнято 25,24% ковідних ліжок (212 осіб), загальна кількість хворих — 1841 особа, з них 129 — діти та 85 — медичні працівники. Важкий перебіг хвороби у 47 мешканців Кіровоградщини.

Кількість випадків госпіталізації з Covid-19 досягла рекордного максимуму у США, Бразилії та Індії. Україна у світовому рейтингу на сімнадцятому місці.

"ВК" у PDF