---
Суспільство

Як діяти, якщо на ціннику і в чеку різні ціни?

Як діяти, якщо на ціннику і в чеку різні ціни?
На ціннику вказана одна ціна, а в чеку — інша. Траплялося з вами таке? Пропонуємо розібратися в ситуації, щоб у потрібний час правильно діяти.
Не варто погоджуватися оплачувати такий товар, навіть якщо продавець чи касир пояснює, що не встиг змінити цінник. Ви маєте право вимагати продати товар за вказаною ціною, оскільки Закон України «Про захист прав споживачів» на вашому боці. Застарілий цінник — проблема співробітників магазину і аж ніяк не покупця.

Якщо вам відмовили продати товар згідно з ціною на ціннику, то викликайте адміністратора магазину і вимагайте виплатити різницю між цінником і чеком. Знову відмовили? Тоді зафіксуйте факт порушення: зробіть фото цінника, збережіть чек. Після чого напишіть заяву у Книгу відгуків та пропозицій, зазвичай вона знаходиться у куточку споживача. Можна подати скаргу до управління Держспоживслужби України у Кіровоградській області, зазначивши назву й повну адресу магазину (дані містяться у чеку), або звернутися з заявою про порушення прав до суду.

Пам’ятайте: нечіткі чи двозначні положення договорів зі споживачами тлумачаться на користь споживача.

"ВК" у PDF