---
Суспільство

«Країна пісень» у Світловодську

«Країна пісень» у Світловодську
У місті Світловодську Олександрійського району 12 грудня відбулися зйомки музичної програми «Країна пісень». Один з 12 епізодів всеукраїнського проєкту телеканалу «UA: Перший» присвячено народному аматорському вокальному ансамблю «Мрія». Розповідаючи про його учасниць, знімальна група познайомить глядачів й з іншими колективами міста.
Команда «Країни пісень» віднаходить по всій Україні колективи, які виконують народні пісні, а також показує життя його учасників. У Світловодську розповідали про ансамбль «Мрія». Також глядачі познайомляться з колективом східного танцю «Сальсабіль» і соціальним проєктом «Жіночий десант», які відвідують декілька солісток «Мрії». Зйомки сюжету, над яким працювала бригада у складі дев’яти осіб, зайняли увесь день.

Як розповів редактор творчого об'єднання розважального мовлення телеканалу Дмитро Омельченко, це другий сезон фольклорної програми. Перший знімали у 2019 році, 2020 була перерва у зв’язку з пандемією й ось у 2021 роботу продовжили. Її ведучими є Сергій Фоменко (Фома) — соліст гурту «Мандри» та Іванка Червінська — фіналістка «Голосу країни». Кіровоградщину представлять чотири колективи: з міст Світловодська і Долинської та сіл Копенкуватого і Несваткового. Далі команда рушає на Одещину, до цього знімали в Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях. Цикл передач орієнтовно вийде на екрани з 20 грудня, їх можна буде переглянути і на ютюбі.

"ВК" у PDF